Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Itt a világ legkülönlegesebb időmérő eszköze

Itt a világ legkülönlegesebb időmérő eszköze

2016. június 08. - Darqo

scott_thrift_today01.jpg

Arra a kérdésre, hogy az idő a világmindenség alapvető tulajdonsága-e, vagy egyszerűen érzékelésünk terméke, számtalan válasz létezik pró és kontra. Az idő mérése kitalált eszközök, valamint ezek fejlődése az idő folyamán sokat fejlődött, és ki tudja, hogy hol van ennek a határa vagy egyáltalán van-e ilyen. Abban viszont semmi kétségünk se legyen, hogy 2016 egyik, ha nem a legkülönlegesebb időmérő eszköze minden bizonnyal Scott Thrift designeré, aki újragondolta az órát.

Egyrészt eltüntette a számokat, de nem is nagyon lenne értelme, másrészt a mutató nem 2×12, hanem 1×24 óra alatt megy körbe, úgyhogy a pontos időt nem tudjuk megmondani a segítségével, valamint a nappalhoz és az éjszakához, illetve pontosabban a fényálláshoz viszonyíthatunk. A világoskék rész értelemszerűen a nappali, a sötétkék rész az éjszakai időintervallumot mutatja, a berögződésektől viszont hosszabb-rövidebb ideig nehéz elvonatkoztatni, bár a poszt végén található szemléltetővideót többször nézve szépen tisztulni kezd a kép az új rendszerrel kapcsolatban.

Nem gondolnám, hogy pont ez az óra megváltoztatja majd az idővel kapcsolatos általános felfogást, de érdekes adalékkal szolgálhat, hogy mennyire relatív dologgal állunk szemben, és hogy mennyire igaz az a közhely, hogy vannak olyan dolgok, amelyeket nem lehet „megmérni”, tudományosan megmagyarázni, de talán nincs is szükségünk rá.

Ha szeretnél magadnak te is egyet, az elképesztő sikereket elérő Kickstarter kampányban te is hozzájuthatsz.

scott_thrift_today02.jpg

scott_thrift_today03.jpg

scott_thrift_today04.jpg

scott_thrift_today05.jpg

scott_thrift_today06.jpg

scott_thrift_today07.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr518783910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása