Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A világ leggyönyörűbb művirág-lámpái a plafonról nyílnak

A világ leggyönyörűbb művirág-lámpái a plafonról nyílnak

2015. április 13. - Darqo

shylight01.jpg

Az amszterdami Rijksmuseum ad mostantól otthont a világ egyik legkecsesebb, legelegánsabb, leglátványosabb kinetikus lámpainstallációjának. A selyemből készített lámpaburák a motorikus rendszernek köszönhetően le-fel mozognak, a mozgás közben pedig a növények virágzatának kinyílását és bezáródását imitálják.

A holland Studio DRIFT által megálmodott és kidolgozott, úgynevezett niktinasztia által inspirált gyönyörűséges Shylight a természetet és a technológiát egyesíti egyedi, váratlan és éppen ezért meglepő formában. A niktinasztia a növények egyes részeinek, különösen a lomb- és virágleveleknek a fény és sötétség időszaki változása okozta mozgása, amelyet a növények alvásának is neveznek (bővebben itt olvashattok róla).

A különleges és látványos installáció egyébként nem az egyedüli természetközeli, használati tárgyként is tökéletes műalkotás a Studio DRIFT portfóliójában, a tervezők, Lonneke Gordijn, Ralph Nauta és Jozeph Hendricks az egyedi designtárgyaikkal az élet apró szépségeire hívják fel a figyelmet. Műveik arra ösztönzik az embereket, hogy észrevegyék a finomságokat, részleteket, amiket már sajnos maguktól értetődőnek vesznek, sőt, gyakran meg is feledkeznek a létezésükről.

A Studio DRIFTről szóló korábbi bejegyzésünket itt találjátok.

shylight02.jpg

shylight03.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr947322688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása