Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Törékeny pitypanglámpa

Törékeny pitypanglámpa

2013. május 16. - Darqo

dandelion01_resize.jpg

A holland Studio Drift egy olyan cég, amely designtárgyaival az élet apró szépségeire hívja fel a figyelmet. Műveik arra ösztönzik az embereket, hogy észrevegyék a kis dolgokat, amiket már sajnos magától értetődőnek vesznek, sőt, gyakran meg is feledkeznek a létezéséről. A természetet és a technológiát egyesítik egyedi, váratlan és éppen ezért meglepő formában. Itt van például a Fragile Future című lámparendszerük, amely bronz, LED fények és valódi pitypangok felhasználásával készül!

 

Lonneke Gordijn és Ralph Nauta designerek állnak az ötlet és a megvalósítás mögött, akik bármennyire is hihetetlen, de a LED fényeket valódi pitypangmagokkal vonják be. A kicsi és törékeny alkotóelemeket hihetetlen aprólékossággal és türelemmel, egyenként ragasztgatják rá a fényforrásokra, olyan erősen, hogy mindenféle huzatnak ellenálljanak. A duó továbbá egy saját, áramkörre hasonlító rendszert fejlesztett ki, amelyben a pitypanglámpával felszerelt modulok egymáshoz kapcsolhatóak, így ahogy a képeken is látszik majd, akár a végtelenségig növelhető a csillár mérete. Ha valaki rendelni szeretne ilyet magának, készüljön fel arra, hogy hosszú-hosszú heteket kell majd várnia az elkészülésig! Az elmúlt években több díjjal is jutalmazták már egyébként az ötletet, de ezen egyáltalán nem csodálkozom, hisz imádni való!

dandelion02_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr55285094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása