Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Folytasd a magyar sikereket! Nevezz Te is! – Electrolux Design Lab 2015

Folytasd a magyar sikereket! Nevezz Te is! – Electrolux Design Lab 2015

2015. március 10. - Mocca

dl2015_open-1024x1024.jpg

A svéd Electrolux évente meghirdetett Design Lab pályázatán a blog indulása óta rajta tartjuk a szemünket. Az elmúlt években – itt és itt, meg még itt is – mi is lelkesen számoltunk be a fiatal magyar designerek egyre izmosabb sikereiről. Az idei kiírás minden eddiginél izgalmasabbnak ígérkezik, hiszen az előző évekhez képest a verseny díjazását megduplázta a svéd multi. A győztesnek tehát az eddig is alapból járó hat hónapos fizetett gyakornoki állás mellé, amit az Electrolux globális terméktervező központjában tölthet el a győztes, idén már 10.000 euró jár...!

A fiatal hazai titánok hagyományosan jól szerepelnek e megmérettetésen. 2003 óta diákok százai vesznek részt minden évben az Electrolux Design Lab versenyén, és évről évre találkozhatunk eredményesen szereplő magyar hallgatókkal. Az első versenyen a 4 díjazott között két magyar diák is, Cosovan Tamás (MOME) és Hosszú Gergely (MOME) volt. 2007-ben Szabó Levente (MOME) „E-wash” elnevezésű kompakt mosógépével – mely mosószer helyett mosódióval tisztítja a ruhákat – csúcsra érve az első helyen végzett.

Némi történeti visszatekintés:

2010-ben aztán a több mint 50 országból beérkezett pályázatból Sütő András „My Own Drum” mosó-dob koncepciója került a legjobb 25-be, tavaly pedig Koczka István intelligens bioszféra terve a „SPIC” ért el szép eredményt, míg a másik magyar induló Kovács Apor „PETE” névre keresztelt, használt PET palackból otthon nyomtatható ruhájával egészen a döntőig menetelt.

edl_2015_477x269_tartalom_2.jpg

Mint eddig minden évben, úgy az idei 13.-ik kiírásban is ipari formatervező szakos hallgatók és friss diplomások (olyanok, akik még nem kezdtek el dolgozni ezen a területen) kreatív ötleteit várják, és a jó szokást megtartva most is egy tematika mentén. A fősodor ebben az évben az:

Egészséges, Boldog Gyerekek

 

edl_2015_477x269_tartalom_1.jpg

Hogyan lesznek a jövő otthonai olyan életterek, ahol gyerekként jó élni és jó felnőni? Hogyan lehet a jövő otthona olyan hely, ahol a gyerekek egészségesek és boldogok lehetnek? Hogyan lesz olyan hely, ami ösztönzi fejlődésüket? Ezekre a kérdésekre várja a választ az Electrolux Design Lab 2015-ös versenye!

 

FONTOS!!!

A jelentkezéseket 2015. március 4-étől április 8-áig várják az Electrolux Design Lab weboldalára, ahová a pályázóknak az ötleteik angol nyelvű leírását és látványtervét kell feltölteniük.

A verseny a nevezések után szakaszokban zajlik, ahol az Electrolux szakértői és a közönség szavazata választja ki a továbbjutókat. A verseny végén a győztes 10 000 euró jutalmat, és hat hónapos fizetett gyakornoki állást is kap az Electrolux globális tervezőközpontjában. A második díjazott 6000, a harmadik helyezett 4000, az online közönségszavazás nyertese pedig 2000 euró összegű jutalomban részesül.

electrolux_designlab_poster_2015_hun.jpg

A nevezéssel kapcsolatos részletes információk az alábbi linkeken érhetők el:

 

További információk az Electrolux Design Lab versenyről pedig ezeken a linkeken találhatók:

 

 

Figyeljetek bennünket, mert a verseny szakaszairól folyamatosan tájékoztatunk majd, egészen az őszi eredményhirdetésig...!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr927256465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása