Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Gigantikus cementnő pihen a Karib-tengerben

Gigantikus cementnő pihen a Karib-tengerben

2014. november 14. - Darqo

jason-decaires-taylor01.jpg

Jason deCaires Taylor Mexikóban élő és alkotó angol szobrász, fotóművész, búvároktató évekkel ezelőtt elhatározta, hogy létrehozza a világ legnagyobb víz alatti múzeumát. A dolog olyannyira sikerült neki, hogy mára például a National Geographic is a világ 25 csodája között emlegeti a Grenada partjainál kialakított szoborparkját.

Az alkotásokkal a modern művészet és a környezet különleges és bonyolult kapcsolatára kívánja felhívni a figyelmet. A víz alatti szoborparkkal újabb, mesterséges korallzátonyok létrehozását tűzte ki egyik céljául, melyben a természet építő és romboló erőire bízza műveinek alakulást. Elsősorban arra próbálja ráirányítani az emberek figyelmét, hogy mekkora veszélyben van a tengerek élővilága, így például a korallok is.

Idén októberben merítették alá Nassau partjainál (Bahama-szigetek) a képeken látható legújabb alkotását, egy speciális, környezetbarát, pH-semleges cementből készített közel 5 és fél méter magas, nagyjából 60 tonnás női alakot. Az Ocean Atlas névre keresztelt hatalmas szobor a B.R.E.E.F. (Bahamas Reef Environment Educational Foundation) felkérésére készült el, akik a művész szoborparkjához hasonlót szeretnének létrehozni a helyszínen az alapító, Sir Nicholas Nuttal tiszteletére.

Jason deCaires Taylor szoborparkjáról szóló korábbi bejegyzésünket itt olvashatjátok el.

jason-decaires-taylor02.jpg

jason-decaires-taylor03.jpg

jason-decaires-taylor04.jpg

jason-decaires-taylor05.jpg

jason-decaires-taylor06.jpg

jason-decaires-taylor07.jpg

jason-decaires-taylor08.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr306890343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása