Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Víz alatti kiállítás - Jason de Caires Taylor

Víz alatti kiállítás - Jason de Caires Taylor

2010. október 15. - Darqo

Jason de Caires Taylor szobrász, fotóművész, búvároktató elhatározta, hogy létrehozza a világ legnagyobb víz alatti múzeumát. Az alkotásokkal a modern művészet és a környezet különleges és bonyolult kapcsolatára kívánja felhívni a figyelmet. Az angol szobrász víz alatti szoborparkjával újabb, mesterséges korallzátonyok létrehozását tűzte ki egyik céljául, melyben a természet építő és romboló erőire bízza műveinek alakulást. Elsősorban arra próbálja ráirányítani az emberek figyelmét, hogy mekkora veszélyben van a tengerek élővilága, így például a korallok is. A hivatalos oldalon folyamatosan nyomon követhetőek a munkálatokat és beszámolnak a legújabb sikerekről is.

A művész már néhány évvel ezelőtt is meglepte a búvárvilágot és a nagyérdeműt, amikor Granada partjai előtt „megnyitotta” a csak búvárok által látogatható víz alatti tárlatát. Legújabb projektje a Mexikói-öbölben található Cancúnnál készül év végéig, a világ legnagyobb vízalatti szoborparkja végleges állapotában mintegy 400 szoborral fog büszkélkedni. Ha ez nem volna elég, a szobrok további érdekessége, hogy a helyi lakosokról mintázták őket, sőt, az alkotó bárkiről szívesen formáz szobrot, csak egy képet kell küldeni neki magunkról, és ha minden jól megy, már utazhatunk is Mexikóba a művészhez.

via: likecool, hírszerző

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr662373784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása