Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A Föld több ezer gyufaszálból

A Föld több ezer gyufaszálból

2014. április 14. - Darqo

andy yoder01.jpg

Andy Yoder szobrásznak két évébe telt megalkotnia a Föld bolygót. Az eredmény lenyűgöző, kiváltképp, ha elárulom, hogy a különleges szobor több ezer darab kézzel festett gyufa összeillesztésével nyerte el a végleges formáját.

Yoder fia, bizonyos yoderaustin, a Reditten publikálta a képeket és némi információt az alkotásról. A gyufaföld formája rétegelt lemez, kartonpapír és valamiféle „hab keverék” felhasználásával készült. Erre ragasztotta fel az amerikai művész a gyufaszálakat (amelyeket azért kellett kézzel átfesteni, mert nem talált a Földhöz illő megfelelő árnyalatú gyufákat), a folyamat végén pedig egyszerre elővigyázatos és ironikus módon égésgátló anyaggal kezelte az egyedi szobrot.

Az Early One Morning című alkotás a New York-i Winkleman Galériában május 8–11. között megrendezésre kerülő Pulse Kortárs Művészeti Vásáron akár élőben is megtekinthető.

andy yoder02.jpg

andy yoder03.jpg

andy yoder04.jpg

andy yoder05.jpg

andy yoder06.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr336000238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása