Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Finomságos street art

Finomságos street art

2012. május 07. - Darqo

Mint a cukrászok, a montreali művésznő, Shelley Miller is előszeretettel használja a cukormázat az alkotásaihoz, igaz, ő egy kicsit másként. A legfontosabb különbség, hogy ő nem süteményekhez készíti, hanem kültéri alkotásokhoz, azon belül is legtöbbször az arab, spanyol és portugál nyelvterületen elterjedt Azulejo csempék ihlette installációkhoz.

 

A cukorcsempelapokra kék színű ételszínezékkel kerülnek fel a finom vonalak, formák, bonyolult minták. Az időjárás viszontagságainak kitett, néha csak órákig, máskor napokig, hetekig, sőt, akár hónapokig is teljes pompájukban díszelgő alkotásokkal a minket körülvevő tárgyak mulandóságára kívánja felhívni a figyelmet.

 

Az Alberta College of Art and Design-on és a Concordia University-n tanult szobrász korábban több anyaggal is próbálkozott, de valahogy a cukor mindig visszakúszott az életébe, így végül megadta magát neki, manapság pedig már azzal büszkélkedhet, hogy helyspecifikus, különleges cukormázas faldekorációival vált nemzetközileg is ismert és elismert installációs művésszé.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr714490360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása