Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Slo Tweed Ride

Slo Tweed Ride

2011. november 05. - Mocca

Ez nem csak stílus, már-már életérzés. A 40-es évek elegáns divatja, a tweed-stílus szolid, de nem unalmas, nagy előnye, hogy szinte mindenki viselheti. A tweed újraéledése azoknak kedvez, akik szívesen bújnak klasszikusan elegáns, megbízhatóan tartós és finom meleg holmikba. Ez a trend - hölgyek esetében - a merész minik és a kebleket alig takaró topok helyett a konzervatívabb szabásvonalak híveinek kedvez. Az idei téli divat legnagyobb slágere a tweed.

Tweed: anyaga általában gyapjúszövet, tehát ideális a hideg téli napokon. A mintázata kisebb és nagyobb négyszögeket ábrázol a gyapjú utánozhatatlan, természetes fényét csak rendkívül körültekintő környezetben, szoros  felügyelet alatt tartott birkák gyapjából lehet elérni. Ez a technológia vezetett egy különösen ellenálló gyapjúszálhoz, amely selyemfinomságú.

Tudtad, hogy: egy kg. gyapjúból 150 km hosszúságú szál sodorható? Ez a finomság kiterjed a színek, árnyalatok teljes, széles spektrumára.

Az angol "szabászat" remekeinek új generációja az elegáns férfiöltönyök és zakók kifogástalan szabásvonalával és divatosan keskeny körvonalakkal jelentkezik. A durva és itt-ott girbegurba fonalak melírozott színhatású felületet eredményeznek. A hagyományos szövési típusok, mint a Harris-tweed, a halszálkás twill vagy a Donegal-tweed mind a magabiztos brit divatstílust idézik.

A világszerte, de - elsősorban Londonban és New Yorkban – rendszeresen megrendezésre kerülő TWEED RUN egy olyan megmozdulás, ahol antik bicajok nyergében, antik ruhákban, tweedzakóban, barna harisnyában, és kalapban pózoló nénik, bácsik és családok kerekeznek jókedvűen a belvárosok utcáin, és e közösséghez – nagy riszpekt a szervezőknek! - idén először Budapest is csatlakozott.

TWEED RUN 2011 BUDAPEST

fotók: tweedrunbudapest

 

TWEED RUN 2009-2010 LONDON

 

fotók: fecastleberry, bostonphil, slotweedride, gentlemanscorner, 

       murdocklondon, wakelingjames, ibikelondonunabashedlyprep

2011/2012-ES ŐSZI ÉS TÉLI NŐI DIVAT

Az új „Touch of Romance“ trend a romantikát helyezi az első helyre. A ruhák berakásai és fodrai izgalmas körvonalakról gondoskodnak, a selyemből, flanelből, kordsztreccsből vagy tweedből készült szoknyák divatosan térdvonalban lebbennek. Az „Into the Wild“ trend a lezser kárókockás ingekre, a tépetten trendi "destroyed"-farmerekre, a rojtos mellényekre és a bőrdzsekikre épít. A szőrme kiegészítők idén elengedhetetlenek, mindegy, hogy gallérdíszként vagy trendi kiegészítők - táskák, sapkák vagy kesztyűk - formájában. A „Casual Country Club“ a brit klasszikusokat új oldalukról mutatja be: Nőies tweed-blézerek lovaglónadrágokkal vagy téli chino-nadrágokkal kombinálva. De találunk lezser outdoor-viseleteket is, pl. parkát farmerrel.

2011/2012-ES ŐSZI ÉS TÉLI FÉRFI DIVAT

A „Weekend in Britain“ trend jegyében a férfiak farmerhez vagy chino-nadrághoz ujjpatnis és sálgalléros old-school-kardigánt, hagyományos szövésű lezser szabadidős zakót vagy sportos rögbis pólót viselnek. Az üzleti életben a „Clean Performance“ adja meg a hangot: Az övrakás nélküli, keskenyszárú nadrággal viselt keskeny öltönyökhöz kiválóan illenek a karcsúsított slim-fit-ingek és -nyakkendők. Ezekhez lezseren kombinálhatóak a kabán-dzsekik és a tollal bélelt parka-kabátok. A „Wild at Heart“ trend a nagyvárosi utcák sportos trendjei és a lezser vintage stílusok vad keveréke: Az abszolút kedvencek közé tartoznak a kardigánok, a kárókockás ingek, a használt hatású farmerek és a téli chino-nadrágok.

TWEED RUN 2011 NEW York

fotók: murdocklondon

 

TWEED RUN 2011 LONDON

fotók: ibikelondon

TWEED RUN 2011 LONDON

fotók: roxyericson

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr233356315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása