Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Bemutatkozik az új anyag: újságpapírfa

Bemutatkozik az új anyag: újságpapírfa

2011. május 26. - Darqo

Ha a papírra gondolunk, tudjuk, hogy fából készül. A fa a forrás, míg a papír az eredmény, de mi lenne akkor, ha megfordítanánk a dolgot és a papír volna a kiindulási pont, míg a fa a végcél? Az Eindhoveni Design Akadémián 2006-ban végzett Mieke Meijer legalábbis ezen gondolkodott innovatív koncepciójában.

Az ifjú tehetséget Arjan van Raadshooven és Anieke Branderhorst a Vij5 designlabel alapítói karolták fel még 2007-ben, és segítették a kísérlet kivitelezésében, amely évekig tartó hosszú és fáradtságos folyamat volt. Az idei Milánói Designhéten bemutatott végeredmény nem más, mint maga a fa erezetét utánzó újságpapírfa, illetve a belőle készült bútorprototípusok, ékszerek.

A vágható és csiszolható anyag préseléses készítési folyamata sejthető, de a felhasznált titkos adalékanyagok nyilvánvalóan nem publikusak a nagyközönség számára. Csak reménykedni lehet, hogy a legteljesebb mértékben környezettudatos kezdeményezésről van szó.

via: yatzer

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr842932459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása