Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A színek költője  - Luis Barragán

A színek költője - Luis Barragán

2011. április 04. - Mocca

...a 20. század egyik legnagyobb hatású építőművészeti személyisége, egyben leghíresebb mexikói építésze. Arról a mesterről van szó, aki szembe menve a funkcionalista irányzattal, munkásságában egyértelműen az érzelmi alapú építészetet részesítette előnyben. Minimalista felfogásban épített munkáit, a természettel való abszolút kölcsönhatás és tradicionális mexikói színpompa jellemzi.

Aki a diploma megszerzése után Európába utazva, a párizsi egyetemen rendszeres hallgatója volt Le Corbusier előadásainak. Egyik épületét – Casa Luis Barragán – az UNESCO, egyedi értéket képviselő listájára felkerülve a Világörökség részének minősített, és aki életművéért nyolc évvel halála előtt 1980-ban megkapta az egyik legrangosabb építészeknek járó elismerést a Pritzker díjat!

És ő az a zseni is, akiről – szégyen, de – egy árva huncut szócikk nem (volt a poszt megjelenéséig. A szerk.) található a magyar Wikipédián! (Azóta viszont igen, katt ide. A szerk.)

via: designmuseum.org, barragan-foundation.org

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr292798948

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lackfi János - FEKETE 2011.04.04. 19:08:20

SZÍNEK– Szorítsatok már helyet nekem is, mit hisztek, hol vagytok? Keményebb ez a lábazat, mint tegnap, mit csináltak vele? Aj, nézzétek már, ki riszál ott? Na, hol a tuti ilyen hidegben? Bizony, egy jó, meleg nunában! – Vegyél vissza, nem ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása