Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Csavaros portrék - Andrew Myers

Csavaros portrék - Andrew Myers

2011. február 26. - Mocca

Emlékszik még valaki a 90-es évek egyik „ikonikus” sorozatsztárjára, az univerzális ezermesterre McGyverre? Aki mindenhol, mindenkor és bármiből - akár egy rozsdás csőből is - össze tudott ácsolni például egy vállról indítható rakétát, amivel aztán rommá tudott lőni egy egész hadosztályt? Nos lehet, hogy a képzettársítás kissé sántít, de nekem elsőre az ö személye ugrott be, amikor rátaláltam a kaliforniai Andrew Myers-re, az egyetlen művészre a világon, aki elképesztő 3D-s képeket készít, csavarokból.

A teljes igazsághoz azért hozzátartozik, hogy vannak ennek a műfajnak más képviselői is, de ezektől eltérően Myers valóban az egyetlen, aki művei készítése közben nem támaszkodik előzetes számítógépes modellezésekre, hanem kizárólag a szemmértékre és az érzékeire hagyatkozik. A csavarokat bizonyos kulcsfontosságú pontokon, az orr vagy a szemgödör adott pontjain, éppen a megfelelő mélységig fúrja be ahhoz, hogy az elkészült mű az emberi arc dimenzióit bámulatra méltó tökéletességgel adja vissza.

Myers a porté nagyságától és a grafika részletességétől függően általában 6000 – 10000 csavart, valamint 3-6 hónapot használ fel egy-egy kép elkészítéséhez, melyek átlagára 35000 dollár körül mozog.

via: andrewmyers

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr592691286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása