Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Best of január

Best of január

2021. január 31. - Darqo

best_of_2021_januar.png

Annyi zseniális téma van és annyira kevés időnk ezek bemutatására most, hogy egyre több időt töltünk a saját tárgyak alkotásával a műhelyünkben, hogy egy kicsit újra kellett gondolnunk a "hogyan továbbot". Ezentúl minden hónapban egy "best of" poszttal jelentkezünk a blogon, amelyben összegyűjtjük a kereséseink során talált és a Facebook oldalunkon egyébként általában napi rendszerességgel megosztott kedvenc témáinkat. A lényeg, hogy a Facebookos oldalunkon aktívabbak leszünk, a blog követői pedig minden hónapban kapnak egy színes és érdekes válogatást a szerintünk figyelemre méltó alkotókról és alkotásaikról. A Manzárd Café idén január 20-án betöltötte a 11. életévét, úgyhogy amúgy sem árt egy kis vérfrissítés. Íme a januári összesítés.

 

A képeken látható Nefertiti méz-mellszobor Tomáš Libertíny szlovák művész és 60 000 mézelő méh együttműködésével készült.

 

 

Az "ARCHIVES OF THE UPRISING"  című rövidfilm az „Ojo Chile” animációs műhelyben készült a Dilivio kollektíva jóvoltából. A rövidfilmet Niles Atallah rendezte, a felvételek a chilei fővárosban készültek a metrójegyárak emelése miatt 2019 októberében kitört erőszakos tüntetéseken. A 2007-ben született Diluvio egy audiovizuális laboratórium, amely képzőművészek, színészek, írók, álmodozók, zenészek és filmkészítők kaleidoszkópos keverékéből áll.

A tüntetéssorozatról bővebben: https://444.hu/2019/10/26/millios-tuntetes-volt-chile-fovarosaban

 

 

Caroline Harrius svéd művész porcelán edényeket és vázákat készít, a munkafolyamat alatt pedig apró lyukakat ejt rajtuk annak érdekében, hogy az égetés után meghímezhesse az elkészült tárgyakat. A két technika ötvözése izgalmas végeredményt szül.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Caroline Harrius (@carolineharrius) által megosztott bejegyzés

 

 

Viszonylag ritkán érezzük azt, hogy egy művész bármelyik alkotását szívesen elfogadnánk, de Jason Anderson brit művész egyedi, mindig élénk színekben pompázó, texturált tájképeket ábrázoló olajfestményei közül mindegyiknek örülnénk.

 

 

Azuma Makoto japán művész arról híres, hogy elmossa a határokat a művészet és a botanika között. Végtelenül különleges és egyedi alkotásai közül a jégbe fagyasztott viráginstallációi a legizgalmasabbak a számunkra, ezen belül is a legutóbbi, Cherry blossoms Block Flowers című művétől esett le az állunk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

azumamakoto (@azumamakoto) által megosztott bejegyzés

 

 

Cecil Kemperink terjedelmes alkotásai érdekes ellenétet jelenítenek meg. Könnyednek, már-már légiesnek tűnnek, azonban a látszat csal, hiszen kerámiából készültek.

 

 

Általában nem vizsgáljuk meg egyenként a faleveleket, az esetek többségében egyszerűen elkerülik a figyelmünket, Hillary Waters Fayle azonban külön figyelmet fordít rájuk, sőt az egyedinél is egyedibbé varázsolja őket aprólékos vágásos technikájával, hímzéseivel, a mi legnagyobb örömünkre.

 

 

Sylvie Guillot zseniális aktjait a pasztelles színek és lendületes vonalak jellemzik...Egon Schiele rajzait idézhetik bennünk.

 

 

Érdemes hosszasan merengeni és közben meditatív állapotba kerülni Amber Cowan amerikai művész aprólékosan kidolgozott, lenyűgöző üvegszobrainak részleteit tanulmányozva.

 

 

Zemer Peled izraeli művész az átlagostól teljesen eltérő formában használja a porcelánt. Ahelyett, hogy a háztartást bombázná új és szokatlan használati eszközökkel, a természet szépségét és brutalitását vizsgálja meglepő alkotásaival. Apró, kézzel festett „szilánkokat” gyárt a porcelánból, majd elképesztően látványos és különleges, valódi és képzeletbeli élőlényeket ragaszt belőlük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1116406854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása