Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Az IKEA újabb lépéseket tesz a fenntarthatóbb élet felé (x)

Az IKEA újabb lépéseket tesz a fenntarthatóbb élet felé (x)

2019. július 24. - Darqo

husmentes_husgolyo_2.jpg

Bármikor, bármilyen lépéseket tesznek a különböző cégek a fenntartható fejlődés, a környezetvédelem irányába lelkes leszek, hiszen ezek a példák (ha lassan is, de) átragadhatnak bárkire. Az IKEA rendszeresen és határozottan halad előre ezen az úton, így mindig örülök, amikor újabb értesítés jön arról, hogy éppen milyen apróságokkal vagy nagyobb fejlesztésekkel kedveskednek a környezet és a vásárlók javára.

A svéd lakberendezési vállalat új tervezői együttműködéseinek és hulladékból készült innovatív kollekcióinak célja, hogy pozitív hatást gyakoroljon az emberekre és a környezetre, így már a jövő évtől elérhető lesz egy új, a Földközi-tengerből kinyert műanyaghulladékból készült kollekció és a növényi alapú, alternatív húsgolyó.

„Minden eddiginél többen vállalják fel, hogy fenntarthatóbb módon éljenek, ezért az IKEA ismertségét használva szeretne az emberek többségének inspirációt nyújtani, és megfizethetővé, vonzóvá tenni a fenntarthatóbb életet. Ezért kutatjuk az újabb és újabb izgalmas, innovatív megoldásokat” – mondta Torbjörn Lööf, az Inter IKEA Group elnök-vezérigazgatója.

    • A MUSSELBLOMMA kollekció részben az óceánok felé tartó műanyag újrahasznosításával készül, első lépésként a Földközi-tengerből kinyert műanyagokat hasznosítja az IKEA. Az óceánok felé tartó műanyag olyan hulladék, melyet természetes élővizek, folyók, tavak és tengerek, 50 kilométeres körzetében találnak. Amennyiben ezeket nem gyűjtik össze, a nyílt óceánban végzik útjukat, ahol jelenleg több mint 86 millió tonna található belőlük. A kollekció Spanyolországban és Olaszországban 2019-ben vezeti be az IKEA áruházaiban, a magyar bevezetésről később dönt a vállalat.

musselblomma_oceanok_fele_tarto_muanyagbol_ikea_termek.jpg

  • A FÖRÄNDRING kollekció rizsszalmából készül. A svéd lakberendezési vállalat a jobb levegőért tett első lépésként az indiai rizstermesztés melléktermékét, a rizs szárát hasznosítja. Az általános gyakorlat szerint a rizs szárát a betakarítás után égetik el, ami így az utakról felverődő por, az otthoni és ipari égetés, illetve az autók okozta károsanyag-kibocsátás mellett jelentősen hozzájárul a légszennyezéshez az országban. A kollekció egyes piacokon már idén ősszel kapható lesz, a magyar bevezetésről később dönt az IKEA.

f_randring_rizsszalmabol_ikea_termek.jpg

f_randring_rizsszalmabol_ikea_termek_2.jpg

rizsszalmabol_ikea_termek.jpg

  • A SAMMANLÄNKAD kollekció a Little Sun és Olafur Eliasson közreműködésével készült és otthoni használatra biztosít napenergiát. Olyan otthon használatos lámpák lesznek a kollekció darabjai, amelyek napelemmel működnek majd. A terméket egyelőre tesztelik, a magyar bevezetésről később dönt az IKEA.
  • Az IKEA bemutatja egy új, alternatív húsgolyó prototípusát, mely teljes mértékben növényi eredetű, alapanyaga a krumpli és a sárgaborsó, ízében és textúrájában azonban teljesen megegyezik a hagyományos húsgolyóéval. A terméket egyelőre tesztelik, a magyar bevezetésről később dönt az IKEA.
  • Az IKEA csatlakozik az Éghajlat és Tiszta Levegő Koalícióhoz (Climate and Clean Air Coalition) a növényi maradványégetés és a levegőszennyezés visszaszorítását célzó megoldások továbbfejlesztése érdekében
  • 2020-ra minden szőnyegben, ágytakaróban, illetve bútorszövetben felhasznált poliészter anyag újrahasznosított poliészterből származik majd.

„Saját tapasztalatból tudjuk, hogy a kihívások gyakran lehetőségeket rejtenek és fantasztikus innovációkat eredményeznek. A fenntarthatóság hosszú évek óta üzletvitelünk szerves részét képezi és a termékfejlesztés meghatározó eleme. További lépéseket teszünk az emberek többségének inspirálásáért és a jobb mindennapok megteremtéséért, ezért elkötelezetten lépünk fel a pazarló fogyasztás ellen. Természetesen csak másokkal együttműködve érhetjük ezt el és küzdhetjük le az előttünk álló legnagyobb kihívásokat” – mondta Lena Pripp Kovac, az Inter IKEA Group fenntarthatóságért felelős vezetője.

Csak így tovább, és még, még még, és minél hamarabb!

husmentes_husgolyo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr9114947548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása