Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Hamarosan elérhető a légtisztító függöny - IKEA GUNRID

Hamarosan elérhető a légtisztító függöny - IKEA GUNRID

2019. február 20. - Darqo

gunrid_legtisztito_fuggony.jpg

Az IKEA hamarosan egy olyan terméket dob a piacra, amely elengedhetetlen kelléke lesz a hétköznapoknak. A légtisztító függönyről van szó, amely gyakorlatilag minden lakásban jó szolgálatot tehet, már amennyiben fontosnak tartjuk az egészségünket, és szeretnénk csökkenteni a minket érő káros hatásokat.

Valamilyen megmagyarázhatatlan módon nem vesszük eléggé komolyan a légszennyezést, amely az egész világot foglalkoztató probléma. A WHO adatai szerint az emberek 90%-a szennyezett levegőt szív be világszerte, aminek becslések szerint évente nyolcmillió haláleset tudható be.

gunrid_legtisztito_fuggony_2.jpg

Az IKEA elkötelezte magát amellett, hogy hozzájárul a tisztább levegőjű világhoz, aktívan csökkentve a légszennyező anyagokat, egyben lehetővé téve az emberek számára, hogy otthonukban megtisztítsák a levegőt. Az ásványi alapú felületkezelésnek köszönhetően az új GUNRID légtisztító függöny fény hatására lebontja a levegőt szennyező anyagokat.

„Amellett, hogy lehetővé tesszük, hogy az emberek az otthonaikban jobb minőségű levegőt szívjanak be, reményeink szerint a GUNRID egyben felhívja az emberek figyelmét a beltéri levegő szennyezettségére, és arra késztet mindenkit, hogy változtassanak a szokásaikon a tisztább levegő érdekében” − mondja Lena Pripp-Kovac, az Inter IKEA Csoport fenntarthatósági igazgatója. „A GUNRID az első termék, amelynél használtuk ezt a technológiát, ám a fejlesztések lehetővé teszik, hogy a későbbiekben más textíliák esetében is ugyanezt alkalmazzuk.”

A függöny gyártásánál alkalmazott egyedülálló technológiát az IKEA fejlesztett ki az elmúlt években, együttműködve több európai és ázsiai egyetemmel és újítóval. A működési elve hasonló a növények fotoszintéziséhez. A folyamatot mind a kültéri, mind a beltéri világítás működésbe hozza.

gunrid_legtisztito_fuggony_gyartasa.jpg

Az IKEA sok éve tesz a levegő szennyezettségének csökkentéséért azáltal, hogy működéséből fokozatosan kivonta a veszélyes vegyi anyagok használatát, és csökkentette a károsanyag kibocsátást. Tavaly indította el az IKEA a ”Better Air Now!” kezdeményezést, melynek célja, hogy a rizsszalmát – melyet, mint a rizs aratásakor visszamaradt anyagot hagyományosan elégetnek, rendkívüli mértékben szennyezve ezzel a levegőt – felhasználva megújuló alapanyagot hozzon létre új IKEA termékekhez. Az IKEA komoly vállalása, hogy 2030-ra működése a klímára előnyös hatású lesz, vagyis átlagosan termékenként 70%-kal csökkenti a klímalábnyomát (2016-hoz viszonyítva).

gunrid_legtisztito_fugoony_gyartasa_2.jpg

Biztosan vásárolni fogunk a GUNRID függönyökből, amelyeket remélhetőleg pénztárcabarát áron kínálnak majd, előreláthatólag jövő évtől az IKEA áruházakban. Amint új információt tudunk meg a pontos dátummal kapcsolatban, azonnal közzétesszük a blogon.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7514635530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása