Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egy épület, amit szétfeszít a mocsok

Egy épület, amit szétfeszít a mocsok

2018. szeptember 03. - Darqo

luz_plastic_bag01.jpg

A Luzinterruptus nevű spanyol művészcsapat a kedvenceink közé került az elmúlt években, de sajnos a különböző nehézségek és megpróbáltatások miatt nem igazán volt idő és energia minden favorit munkásságának lekövetésére. A legtöbbjükről csak azért sikerült update-et készíteni, mert valamilyen extra különleges dologgal felhívták magukra ismét a figyelmet, így a nagy oldalak is beszámoltak róluk, aminek a monitorozására amúgy volt erőm.

Ez persze nem jelenteti azt, hogy például Luzinterruptus ne készített volna figyelemre méltó utcai alkotásokat, de kicsit kéz-tördelve vallom be, hogy rájuk és legújabb munkájukra is úgy csodálkoztam rá, hogy a Designboom lehozta a "The Plastic We Live With" című elképesztően látványos és mélységesen elgondolkodtató gigantikus installációról szóló anyagot.

A franciaországi Bordeaux-ban megrendezett FAB fesztiválon mutatták be tavaly november elején a képeken látható alkotást, amelyben 30 önkéntes segítségével több ezer műanyag zacskóval fedték be az egyik épület ablakait. Olyan a hangulata, mintha éppen szétrobbanni készülne az építmény a sok hulladéktól, ezzel pedig arra szeretnék felhívni figyelmet, hogy ha nem figyelünk oda jobban a környezetvédelemre, az újrahasznosításra, akkor egyszer csak megfojt minket és mindent a saját mocskunk. A feszültséggel teli installáció az utolsó pillanatot mutatja, amit most még kihasználhatunk arra, hogy jobb belátásra térjünk és tegyünk valamit a fennmaradásunk érdekében.

A Luzinterruptus-ról szóló korábbi bejegyzéseinket itt olvashatjátok el.

Fotók: © Lola Martínez

luz_plastic_bag02.jpg

luz_plastic_bag03.jpg

luz_plastic_bag04.jpg

luz_plastic_bag05.jpg

luz_plastic_bag06.jpg

luz_plastic_bag07.jpg

luz_plastic_bag08.jpg

luz_plastic_bag09.jpg

luz_plastic_bag10.jpg

luz_plastic_bag11.jpg

luz_plastic_bag12.jpg

luz_plastic_bag13.jpg

luz_plastic_bag14.jpg

luz_plastic_bag15.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr5813346475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása