Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Zenei karrier önerőből / Bánkuti Dániel

Zenei karrier önerőből / Bánkuti Dániel

2017. december 09. - Darqo

img_3529.jpg

Ha megvan a számodra legjobb szoftver és a hozzá szükséges tudás, megvannak az elinduláshoz elengedhetetlen kütyük, elkészültek a jobbnál jobb dalok, amelyek persze profi minőségben szólnak, a feladatok nagy részével készen vagy, épp' csak még nem jutott el senkihez a zenéd...

A "Hogyan indítsuk be a zenei karrierünket?" témakör a mérete, komplexitása és érdekessége miatt önálló posztot érdemel a sorozatban, és szerencsére megtaláltam az idehaza elérhető legjobb könyvet, ami segítheti a munkánkat. Bánkuti Dániel Zenei karrier önerőből című kiadványáról van szó, amelyben minden szükséges és hasznos információ benne van a szerteágazó és bonyolult témával kapcsolatban.

Nagyon szimpatikus számomra, ahogy a szerző segíteni szeretne azoknak, akik most tetszik az első lépéseket ezen a rögös és kihívásokkal teli, de gyönyörű és izgalmas úton. A magyar művészeket támogató sorozatunk ugyanezeken az alapokon nyugszik, úgyhogy abszolút át tudom élni Dani elhivatottságát, ami egyértelműen visszatükröződik a könyv minden egyes fejezetében. Elért arra a szintre, ahol megteheti, hogy segít, mindenféle elvárás nélkül, és meg is teszi, nem tartja meg magának a hosszú évek alatt megszerzett tudást, hanem tovább adja azok számára, akiknek szüksége van rá.

piano-2989646_1920.jpg
Nem voltak különösebb prekoncepcióim a könyv elolvasása előtt, és ami volt, az is csak inkább arról szólt, hogy majd biztosan kiderül, mennyire rosszul állok hozzá a saját dolgaimhoz, de szerencsére egyáltalán nem történt ilyen. Az persze azonnal kiderült számomra, hogy mennyi minden nem tudok még, de ez természetes.

Nagyon kellemes és jóleső meglepetés volt, hogy mekkora hangsúlyt helyez a szerző a karrierépítés lelki oldalára. Gyakorlatilag ezzel kezdődik a könyv, erre épül fel az összes fejezet. Hiszek abban, hogy mindennek az alapja a biztos és kiegyensúlyozott lelkiállapot. Ha nem vagyunk harmóniában önmagunkkal, bármit is próbálunk elérni vagy felépíteni, az felemás eredményre fog vezetni. A biztos lelki alapok megteremtése kihagyhatatlan feladat.

A következő fejezet a zenei karrierépítés történelméről szól. Érdekes volt olvasni és rengeteg új információt megtudni arról, hogy régen és most hogyan jutottak/jutnak előre a tehetségek. Dani élvezetesen mutatja be és hasonlítja össze a múltat és a jelent, olyan információkkal szolgál, amelyek mindamellett, hogy érdekesek, még hasznosak is. Annak tudata pedig nagyon jóleső és önbizalomerősítő, hogy most rengeteg lehetőségünk van a siker elérésére, csupán “csak” időt, energiát és türelmet kell beletenni a folyamatba.

microphone-2130806_1920.jpg

A továbbiakban végigvezet minket minden egyes fontos és kihagyhatatlan lépésen és feladaton, ami előttünk áll. Rálátunk a zenefogyasztási szokások változásaira, a kiadók evolúciójára, megtudjuk hogy miért és mennyire fontos a minőségi zene elkészítése, hogy építhetünk brand-et magunk köré, hogyan használhatjuk a közösségi oldalak lehetőségeit a terjeszkedésre, hogyan szervezhetünk önerőből fellépéseket, milyen lehetőségeink vannak a bevételszerzésre, és hogy hogyan lépjünk szintet, ha már egyedül kevésnek bizonyulunk a rengeteg munka elvégzésére.

Dani tényleg azt tanítja meg számunkra, hogy hogyan tudunk mindent megvalósítani önerőből, mindenféle külső segítség nélkül. A rengeteg hasznos információ egyébként egy idő után frusztráló lehet azok számára, akik kicsit lazábban, kicsit könnyedebben, kicsit megúszósabban szeretnék a dolgokat véghezvinni, de a felsorolt információkat, tanácsokat nem érdemes kihagyni az önmegvalósítás képletéből, mert felemás lesz a végeredmény. Persze sok feladatot rábízhatunk külső emberekre - egy idő után muszáj is csapatban dolgozni -, minden csak pénz kérdése, de a legegyszerűbb dolgunk minden nehézség ellenére is akkor lesz, ha mindent magunk próbálunk megcsinálni. Gondoljunk csak bele, igazából mi ismerjük teljes mértékben a saját elképzeléseinket, hiába mondod el vagy írod le, más soha nem fogja ugyanazokat a víziókat látni és érezni, amit mi magunk.

Mindenképpen fontos kiemelni, hogy nem azt sugallja a könyv, hogy csak akkor indulhatsz el, ha minden tökéletes, hanem azt, hogy indulj el úgy, ahogy tudsz, de fektess bele minden energiát, amit rááldozhatsz, tanulj, tanulj, tanulj, fejlődj, fejlődj, fejlődj, és a belefektetett munka minősége és mennyisége mindig meghozza majd a várt eredményt.

music-2805506_1280.jpg
Minden egyes fejezet után azt éreztem, hogy annyi hasznos információ található benne, amit egyszerre képtelenség teljes valójában befogadni. Érdemes tehát gyorsan végig olvasni a könyvet, kijegyzetelni hogy melyik fejezetekben találhatóak a számunkra éppen leginkább érdekes információk, majd újra, többször is visszatérni hozzájuk, ameddig nem rögzülnek a tudatunkban. Aztán újra elolvasni a könyvet később, mert kis pihentetés, tanulás és fejlődés után új információkat fedezhetünk fel, más szempontok lesznek fontosak.

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy engem mennyire lenyűgöz a szerző önzetlensége és segítőkészsége, mert annyi hasznos tanácsot pakolt bele a könyvbe, amennyit általában nem szoktak mások. Egy-egy fejezet önmagában megérdemelne egy teljes könyvet, itt pedig minden kiemelkedően fontos téma érintve van, az alapvető "titkokra" fény derül. Mások ezt sok-sok-sok-sok, nagyon sok pénzért szokták árulni, úgyhogy mindenkinek ajánlom a figyelmébe ezt a kiadványt, aki egy kicsit is kacérkodik a zenei karrierrel!

A recenziós példányt a szerző bocsátotta a rendelkezésemre, amiért hálás köszönet!

A könyvet ezen a linken tudjátok megvásárolni: https://www.shravakamedia.com/konyv

 

Bánkuti Dániel elérhetőségei

Weboldal

Facebook

 

21768266_1968505690027758_8114675401804131509_n.png

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr6613452399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása