Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Finnország a Bartók Béla úton - ELEVEN Ősz 2017

Finnország a Bartók Béla úton - ELEVEN Ősz 2017

2017. szeptember 22. - Darqo

eleven_osz_2017.jpg

Egyik kedvenc programunk, úgyhogy ismét nagy örömmel adunk hírt arról, hogy az ELEVEN Ősz nevű összművészeti fesztivál idén is megrendezésre kerül a Bartók Béla Boulevard jóvoltából. Bár nem mondanak olyan jó időt a hétvégére, de szerintem ettől függetlenül mégis érdemes lesz ellátogatni a mától vasárnapig (szeptember 22. és 24. között) tartó programsorozat különböző eseményeire, kiállításaira, előadásaira, filmvetítéseire a XI.kerület Bartók Béla útra, Buda kulturális főutcájára.

Különösen közel áll a szívemhez a mostani ELEVEN Ősz, hiszen az államiságának 100. évfordulóját ünneplő Finnország a meghívott vendég, Lacival pedig volt szerencsénk pár évvel ezelőtt Helsinkiben tartózkodni egy esemény kapcsán és ellátogatni város szívében található Design District Helsinki területre, ahol a most a Bartók Béla útra költőző, megtekinthető, sőt megvásárolható design különlegességek közül többel is találkozhattunk személyesen.

„Mivel a Bartókon rengeteg galéria működik, valamint a kávézókban és éttermekben is szinte mindig vannak kortárs kiállítások és művészeti estek, így nagyon örülünk, hogy egy, a dizájn és a kultúra területén ilyen gazdag országot láthatunk itt vendégül” – mondta Faur Zsófi, a szervező Kulturális Tizenegy Egyesület elnöke.

Jussi Puikkonen szaunafotóit a Szatyor Art Space-ben lehet megtekinteni, a művész a finn szaunázás jellegzetes pillanatait örökítette meg. A Hadikban a világhírű Marimekko dizájncég textiljeiből nyílik kiállítás, ami egészen szeptember 27-ig lesz terítéken. Az 1 művész 1 porta program keretében 7 helyszínen 7 különböző autentikus finn tárgyat állítanak ki a szervezők, amik közül egyet meg is nyerhetnek az ELEVEN Ősz résztvevői.

A Bor és Kézműves Galéria finn üvegművészek alkotásainak ad otthont, míg a Kelet Kávézóban Martta Wendelin Kalevala ihletésű képeslapjai között lehet majd szürcsölni az eredeti finn pörkölésű kávékat. Ugyanitt, ha kérünk, egy finn novellát is kaphatunk a fekete levesünk mellé. A La Nube tapasbárban régi Nokia-telefonokból nyílik egy nem mindennapi tárlat, de itt szemügyre lehet majd venni azt a csomagot is, amit minden finn édesanya megkap gyermeke születésekor.

Csorba Károly "Szent Iván-éj Finnországban" című fotókiállítása a Café Créme Gottierben lesz látható, ahol a 100 finn szociális innovációról szóló könyvet is bemutatják. A 100 éves államiság apropóján egy virtuális kiállítást is összerakott Finnország, aminek keretében megismerhetjük azt a 100 dolgot, amit a finnek adtak a világnak. Ez a menő tárlat a Defo Laborban lesz.

Mindezek mellett Mika Kaurismäki-filmeket is vetítenek majd a Moha Caféban, a Revontulet nevű banda pedig finn versfeldolgozásokat zenésít meg a Tranzitban. Szakmai előadásokra is be lehet ülni: a KÉK-ben Minna Särelä, a Design District Helsinki ügyvezetője beszél majd a finn dizájn fővárosáról, míg Koppányi Miklós Helsinki építészeti arculatának változásait ismerteti a Defo Laborban.

Aki pedig szeretné kiizzadni ezt a finn kultúrsokkot, az a La Nube fagyizója előtti téren egy kortárs finn táncóra keretében megteheti, vagy akár mölkkyzhet és szaunázhat is a Gárdonyi téren. Az egyedi finn dizájner tárgyakat azonban nemcsak nézni lehet, hanem az ELEVEN Ősz pop-up boltjában akár meg is lehet vásárolni. És mivel a Bartók Béla Boulevard csatlakozott a Design Hétvége rendezvénysorozathoz, így egészen október közepéig lehet megtekinteni a legizgalmasabb finn dizájner alkotásokat.

Bővebben az alábbi oldalakon olvashattok a fesztiválról és a programokról:

Eleven Ősz 2017 esemény

Weboldal

Facebook

 

Design District Helsinki elérhetőségei:

Weboldal

Facebook

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1512885756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása