Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Óriás kapaszkodik a velencei hotel oldalába

Óriás kapaszkodik a velencei hotel oldalába

2017. szeptember 13. - Darqo

lorenzo_quinn_support01.jpg

A képeken látható "Support" címre keresztelt installációban a velencei Ca' Sagredo Hotel oldalába egy óriás próbál kétségbeesetten belekapaszkodni. A monumentális alkotást a késő őszig nyitva tartó 57. Velencei Képzőművészeti Biennálé keretén belül mutatták be.

A kezek iránt rajongó és ezt a témát különböző méretű szobrokban megjelenítő, egyébként gigantikus változataival elhíresülő Lorenzo Quinn olasz művész készítette a kifejező köztéri alkotást, amellyel a klímaváltozás és a tengerszint emelkedés borzalmas hatásaira kívánja felhívni a figyelmet.

Lorenzo Quinn 1966. május 7-én született Romában és az American Academy of Fine Arts diákja volt. A kezdetek kezdetén szürrealista festő szeretett volna lenni, hiszen nagy hatással voltak rá édesapja művészetek, különösen a festészet iránt táplált gyengéd érzelmei, aztán mégis másfelé indult. Viszonylag hosszú (1988-1999) színészi karriert is a magáénak tudhat, az 1989-es Stradivari című filmben játszotta a fiatalkori Antonio Stradivari-t, vagy éppen az 1991-es Dalí című filmben magát Salvador Dalít, de végül a szobrászat mellett döntött. Quinn munkái az elmúlt 20 évben nemzetközi kiállítások sokaságát színesítették és számos magángyűjteményben szerepelnek szerte a világon. Lorenzo Quinn egyébként Anthony Quinn színész és Jolanda Addolori jelmeztervező fia.

2017. május 13. – november 26. között megrendezésre kerülő eseményről a HVG egy remek képválogatást is közölt a közelmúltban, érdemes megnézni ide kattintva. Lorenzo Quinn-ről szóló korábbi bejegyzésünket itt olvashatjátok el.

 

Lorenzo Quinn elérhetőségei

 

Weboldal

Facebook

Instagram

 

lorenzo_quinn_support02.jpg

lorenzo_quinn_support03.jpg

lorenzo_quinn_support04.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4012532099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása