Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Parthenón 100.000 félelmetes építőelemből

Parthenón 100.000 félelmetes építőelemből

2017. augusztus 04. - Darqo

marta_minujin_the_parthenon_of_books_friedrichsplatz_roman_maerz.jpg

Marta Minujín dél-amerikai konceptuális művész a Kassel Egyetem hallgatóival együtt dolgozva 170 olyan könyv címét gyűjtötte össze, amelyet a különböző okokból, borzalmas és buta ideológiák miatt betiltottak a történelmünk során, majd segítséget kért a nyilvánosságtól az egyes könyvek beszerzésére egy hatalmas installáció elkészítésének érdekében.

A cél az első alkalommal 1983-ban Buenos Airesben bemutatott, az argentin történelem egyik legsötétebb korszakára, az 1976 és 1983 között fennálló katonai diktatúrára reagáló, könyvekkel burkolt Phartenón-másolattal, hogy felhívja a figyelmünket a kertek alatt ólálkodó veszélyre, a diktátorok térnyerésére és a velük szemben alkalmazható fegyverre, a tudásra. Ez az egyedüli és megdönthetetlen eszköz áll a rendelkezésünkre a diktatórikus rendszerekkel szemben, ahol a butaság és birkaság terjesztése az elsődleges szempontok között szerepel.

Documenta 14 kiállítás keretében felépített és 2017. szeptember 17-ig megtekinthető új installáció egy olyan helyszínen helyezkedik el Kasselben, ahol a nácik a második világháború idején katonai parádékat tartottak, könyveket égettek el.

Kezdőkép: Roman März ©

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr7012657657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása