Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Újra egy hét fürdőzés a művészetekben – Budapest Art Week 2017

Újra egy hét fürdőzés a művészetekben – Budapest Art Week 2017

2017. április 12. - Darqo

bpaw2017_cover.jpg

Ha ősz, akkor Art Market Budapest, ha tavasz, akkor pedig tavaly óta a Budapest Art Week az az esemény, ami a képzőművészet iránt érdeklődők minden igényét kielégíti. Idén immár második alkalommal, ezúttal 2017. április 18 – 23. között várja az érdeklődőket a Magyarországon egyedülálló, klasszikus és kortárs képzőművészeti eseményeket összefogó 6 napos rendezvény, amelynek keretében több mint 60 helyszínen 70 kiállítás és hozzá kapcsolódó program látogatható egyetlen belépővel.

Budapest az elmúlt években – turistaforgalma jelentős megnövekedésével – egy regionális központtá nőtte ki magát, kulturális szempontból is. A Tavaszi Fesztivál gazdag programkínálata nemcsak a hazai közönséget mozdítja meg, hanem az év első felében ide látogató külföldiek számára is erős vonzást jelent: a Budapest Art Week a fesztivál keretében szeretné ráirányítani a figyelmet a városban folyó aktív képzőművészeti életre is.

bpaw02.jpg

Európa jelentős művészeti központjaiban, mint Bécs, Berlin, London az “art week” rendezvénysorozata évek óta fogja össze a komoly művészeti intézményeket és kiemelt figyelmet generál az épp aktuálisan megtekinthető képzőművészeti események iránt. Ennek a tágabb „közösségnek” kíván tagja lenni fokozatosan a Budapest Art Week.

bpaw03.jpg

A város vezető múzeumaiban, galériáiban és egyéb kiállítótereiben tárlatvezetés, különböző előadások, performanszok, workshopok tekinthetőek meg, amelyek közül nagyon nehéz kiemelni a legjobbakat, merthogy mindegyik olyan, amit érdemes megnézni.

bpaw04.jpg

  • A vezetett séták között például képzőművészeti és építészeti túrán vehetünk rész az M4-es metró vonalán, a budai várnegyed a grandiózus épületei között.
  • Az Iparművészeti Múzeumban egykori irodákat idéző fényképek, tervrajzok és modellek között sétálva betekintést nyerhetünk az izgalmas tervezési folyamatba, a tervezők mindennapjaiba és nem utolsó sorban egy sztárépítész életterébe, vagy éppen a Színekre hangolva című izgalmas kiállítást is, amelyben a zöld, a kék és a vörös köré szerveződik minden, oly módon, hogy az adott szín dominánsan jelenik meg az egyes termekben bemutatott műtárgyakon.
  • A Kassák Múzeum tárlata átfogó képet nyújt a magyar avantgárd nagy alakjának, Kassák Lajosnak sokoldalú munkásságáról.
  • A kArton Galériában Töttös Katalin egyéni kiállításán olyan kérdéseken elmélkedhetünk, hogy „Van-e szépség? Mi a szépség? Ki a szép? Miért szép? Szép-e ami nem szép? Szép-e a kép? Kép-e a szép? A Szépség jó? A jó szép? A rossz lehet szép? A szép lehet rossz?
  • A magyar képzőművészet 1810 és 1900 közötti időszakából közel 150 festményt, 40 szobrot, 40 érmet és 33 iparművészeti tárgyat tekinthetünk meg a Magyar Nemzeti Galériában. Vagy éppen a Remekművek a Szépművészeti Múzeumból című kiállításon a felújítási munkák miatt három évre bezárt Szépművészeti Múzeum fő műveiből összeálló gazdag válogatást is megnézhetjük ugyanitt.
  • Valamint az Új Budapest Galériában megrendezésre került 12.madeinhungary+5.MeeD – HATÁRTALAN DESIGN kiállítást is megnézhetjük, amelyről itt írtam korábban.

bpaw05.jpg

Ez csak néhány kiragadott példa a rengeteg lehetőség közül, a programokról bővebben itt olvashattok:

http://bpartweek.hu/hu/category/program/

 

A Budapest Art Week 2017 (2017. április 18-23.) összes programja egy karszalaggal látogatható 6 napon át!

Jegyárak:

A karszalag ára: 4000 Ft

diák/nyugdíjas karszalag: 3000 Ft,

családi belépő: 10000 Ft

 

Jegyvásárlás és bővebb információ az alábbi oldalakon:

Weboldal

Facebook

Instagram

bpaw.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr4712379281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása