Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Határtalan design a Bálnában

Határtalan design a Bálnában

2017. március 31. - Darqo

cover.jpg

Határtalan design címmel öt hétig látogatható a 12. madeinhungary és az 5. MeeD – Meeting of European and Central European Designers –, amelyen tartalmas szakmai programokkal, tárlatvezetésekkel gazdagítva 11 ország közel 100 tervezőjének alkotásait nézhetjük meg. Cseh, dán, észt, finn, lengyel, lett, litván, magyar, norvég, szlovák és svéd bútortervezők, belsőépítészek, textil- és formatervezők munkái várnak minket a Szigeti Szilvia textiltervező iparművész és Radnóti Tamás belsőépítész által szervezett és megrendezett, mától egészen május 7-ig látogatható kiállításon.

A tárlat átfogó képet nyújt a design legjelentősebb tendenciáiról, alapot teremt a különböző régiók, országok, generációk, a műfajon belül különbözőképpen gondolkodó és alkotó designerek közötti párbeszédre, későbbi közös nemzetközi projektek, kiállítások szervezésére.

Kateřina Brůhová

katerina-bruhova_0003_3.jpg

A kiállításon sorozatgyártott termékek, kisszériás darabok és műfaji határmezsgyén egyensúlyozó egyedi alkotások is láthatók lesznek. A kurátorok kifejezett szándéka, hogy megmutassák a dizájn sokszínűségét, üdítő frissességét, ezért az aktuális trendek figyelembevételével megalkotott tárgyak mellett egyéni látásmódot tükröző, olykor igencsak progresszív egyedi darabok is helyet kapnak.

Signe Hytte

signe-hytte_0004_mg_8987ok.jpg

A hatalmas anyaghoz kapcsolódik, mégis különálló egységként lesz látható az öt hazai gyártó és közel húsz textiltervező együttműködésében megvalósult projekt, a Texhibition, valamint a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatóinak munkái. A korábbi évek hagyományát folytatva a kiállítást ebben ez évben is gazdag szakmai és társművészeti program, valamint tárlatvezetések sora teszi teljessé.

Jaanus Orgusaar

janus-orgusar_0003_d3.jpg

A kiállítás mai formájában – madeinhungary címmel – Magyarországon egyedülálló, független szakmai összefogás eredménye, amely 2004–2012 között a Lakástrend kiállítások önálló tárlata volt a Műcsarnokban, a Gödör Klubban és a Millenárison. 2013-ban és 2014-ben a Design Hét programsorozat keretében rendezték meg. 2014 óta a Budapest Galériával együttműködésben, az Új Budapest Galéria ad otthont a kiállításnak. A tavalyi sikernek köszönhetően a kiállítás idén második alkalommal a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvényeként valósul meg.

Új Budapest Galéria / Bálna

1093 Budapest, Fővám tér 11–12.

Kiállítás ideje: 2017. március 31. és május 07. között

Nyitva tartás: K – V: 10:00 – 18:00

Weboldal

Facebook

 

Hanna Särökaari

hanna_sarokaari_photo_aleksi_tikkala.jpg

Marta Morawska-Omalecka

marta-morawska-omalecka-copy-4.jpg

Raimonds Cirulis

raimonds-cirulis_0002_manu_zeppelin_2.jpg

Mindaugas Žilionis

mindaugas-zilionis_0000.jpg

Bogár Máté

bogar-mate_0001_11.jpg

Kristine Five Melvær

kristine-five_0004.jpg

Markus Johansson

markus-johansson.jpg

mh2017poster.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr1012374247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása