Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Befőttes üvegbe zárt Finnország

Befőttes üvegbe zárt Finnország

2017. január 18. - Darqo

christoffer_relander01.jpg

Biztos nem én vagyok az egyedüli, aki utazásai során valamilyen természetből származó emléket is szokott gyűjteni a szokásos hűtőmágnes és egyéb, szuvenírboltban beszerezhető kütyü mellé. Nálam az adott helyszínről elhozott kavics vált be, de próbálkoztam már tengerpartról származó homokkal, sőt, gyerekként az örökkévalóságig megőrizni kívánt tengervízzel is, amelynek kivitelezéséhez a befőttesüveget találtam a legalkalmasabbnak.

Több szinten is közel áll hozzám Christoffer Relander finn fotóművész „Jarred & Displaced” című sorozata, amelyben dupla expozíció segítségével befőttes üvegbe pakolta Finnország gyönyörű tájait. Azért, mert Lacival legutoljára, 2015 őszén pont itt, egyik kedvenc országomban voltunk közösen, és azért is, mert bár fájdalmas emlék, de tavaly egy életre befőttesüvegbe zártam azt a kegyetlen emléket, hogy Laci ezen a napon lett rosszul; egy évvel ezelőtt ezen délutánon kapott szívinfarktust...(Új olvasóknak nagyon röviden: testvéremmel, legjobb barátommal és egyben munkatársammal, Gyarmati Lacival közösen alapítottuk a Manzárd Café blogot 2010. január 20-án.)

Persze nem lehúzni akarlak titeket ennek felemlegetésével, de szerintem a fájdalom és a veszteség folytonos kimondása, megbeszélése, jelen esetben kiírása hatékony eszköz a feldolgozásban! Inkább ez utóbbi gondolatot adom nektek útravalóul a mai posztban szereplő precízen megkomponált szépséges, ám keserédes analóg fotók mellé.

A dupla expozíciós fotók területén viszonylag nehéz új vagy figyelemfelkeltő témát alkotni manapság, de Relandernek sikerült  a befőttesüvegekbe pakolt finn tájképekkel szerintem sikerült ezt elérnie...nálam legalábbis biztosan! A készítésről egy hangulatos videót is találtok a poszt végén.

Christoffer Relander elérhetőségei

 

Weboldal

Facebookon

Instagram

christoffer_relander02.jpg

christoffer_relander03.jpg

christoffer_relander04.jpg

christoffer_relander05.jpg

christoffer_relander06.jpg

christoffer_relander07.jpg

christoffer_relander08.jpg

christoffer_relander09.jpg

christoffer_relander10.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr111985708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása