Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Széttörhető szerencsezongora

Széttörhető szerencsezongora

2016. október 24. - Darqo

maskul_wishbone01.jpg

Megszámlálhatatlanul sokszor játszottunk a családdal és a barátokkal egyaránt a kívánságcsonttal, és bár arra már nem igazán emlékszem, hogy valóra váltak volna a széttörése előtt megvágyott kívánságok, de amikor egész csirke került az ünnepi asztalra, sosem hagytunk ki egyetlen alkalmat sem a „mágikus” csontdarab félretételére, kiszárítására és felhasználására.

Abban persze nem lehetek biztos, hogy Maskull Lasserre kanadai szobrász is a vágyakról, kívánságokról akar beszélni a képeken látható elképesztően látványos, feszültséggel és izgalommal teli, Improbable Worlds című alkotásával. Ez csak egy sejtés, a művész nem árul el semmit a mondanivalóról, ránk bízza és a megoldás megtalálását. Az első pár fotót nézegetve nem volt kétségem, hogy vétek volna ezt a zongorát széttörni, kívánságcsont ide vagy oda, tehát tovább boncolgatva a látványt, ha egy csont széttörésén múlna a vágyaink megvalósulása, fölösleges volna vágyakozni, mert saját döntésünkből fakadóan úgysem valósulnának meg sohasem...bár sajnos kívánságcsont nélkül is gyakran esünk ebbe a hibába.

Ez a gondolatmenet aztán hamar kapott egy sallert, a teljes képsorozatot kellett csak végignéznem. Kiderült, hogy a művész eltörte a csontot...vajon azért, hogy könnyebben lehessen szállítani a szobrot?! A továbbgondolást rátok bízom, a filozofálgatás helyett átadom a terepet a képeknek.

Maskull Lasserre munkásságát egyébként számtalan hasonlóan furcsa, hátborzongató és nem kevés humorral elkészített alkotások jellemzik. Kígyócsontvázzá faragott baltanyél, a képkeret sarkában megbúvó fogsor vagy éppen a hegedűvé alakított húsvágó bárd vár titeket a korábbi posztjaink között.

maskul_wishbone02.jpg

maskul_wishbone03.jpg

maskul_wishbone04.jpg

maskul_wishbone05.jpg

maskul_wishbone06.jpg

maskul_wishbone07.jpg

maskul_wishbone08.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr3511785793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása