Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A világ leggyönyörűbb és egyben legveszélyesebb medencéje

A világ leggyönyörűbb és egyben legveszélyesebb medencéje

2016. augusztus 03. - Darqo

mathieu-lehanneur01.jpg

Szerintem nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, hogy a képen látható egyszerű környezetbe helyezett végtelenül szép medencébe azonnal belecsobbannék, ha lehetőségem adódna, legalábbis első pillanatban. Aztán persze hamar kiderül, hogy jó élményt egyáltalán nem okozna az ugrás, sőt sebesüléseken kívül semmi mást nem szereznék, hiszen ez nem is egy valódi medence. Ez csak egy illúzió, amit Mathieu Lehanneur francia designer készített.

A tervező a Loire völgye fölé magasodó Chaumont-sur-Loire kastély látogatóit kápráztatja el, a Centre d'Arts et de Nature kortárs művészeti fesztivál keretén belül a kastély lovasudvarában található „Petite Loire” című installációval, ami egyetlen darab kézzel csiszolt zöld márványból készült, és olyan dinamikus hatást kelt, mintha egy medencében folyamatosan hullámozna, fodrozódna a víz.

Ez már nem az első „folyékony márvány”-gyönyörűség a designer portfóliójában, a november 2-ig megtekinthető alkotáshoz hasonló ál-medencével már a 2013-as Milánói Design Hét résztvevőit is levette a lábairól. Ha tehetitek, mindenképpen látogassatok el a helyszínre, hiszen a Petite Loire-on kívül számos más érdekesség is vár rátok!

mathieu-lehanneur02.jpg

mathieu-lehanneur03.jpg

mathieu-lehanneur04.jpg

mathieu-lehanneur05.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr688764278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása