Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Éltető művészet

Éltető művészet

2016. február 11. - Darqo

lonacheart.gif

Nagyon érdekes élmény, ahogy a legnagyobb és legfárasztóbb közhelyek egy krízishelyzetben végül megengedik, hogy alámerüljünk a mélységeikbe. "Csak a szeretet számít!" ; "Csak egészség legyen!" ; "Hallgass a szívedre!" ; "Élj a mának!" ...sokszor hallott jó tanácsok, amelyeknek hangoztatóit egyre gyakrabban röhögik ki az emberek, azonban ezek olyan gondolatok, amelyek hirtelen értelmet nyernek, ha baj van.

Hétköznapi viták, elvárások, teljesítménykényszer a pillanat tört része alatt értelmüket vesztik, helyükbe a félelem mellett a reménykedés, a hinni akarás lépnek, átgondoljuk, hogy van-e értelme bárminek azon kívül, hogy a szerettünk újra egészséges legyen. Megbánjuk a vitákat, csúnya szavakat, erőszakosságot, egoizmust, pénzhajhászást; elkezdünk kapaszkodni a legapróbb szalmaszálba is, ami a gyógyulás lehetőségével kapcsolatos, sőt még akár a csodákban is hajlandóak vagyunk hinni; felértékelődik a "szív szava", a lassabb élet iránti vágy, az életmódváltozás pedig önmagától, kényszer és görcsök nélkül bekövetkezik. Nem tudom, hogy mennyi brutális fordulópontnak kell bekövetkeznie, ameddig tényleg elkezdünk úgy élni, ahogy szeretnénk, mert ha jól okoskodom, talán egy is elég, ha éppen eléggé komolyan vesszük és nem térünk le a krízishelyzetből fakadó, ismeretlen és éppen ezért félelmetesnek tűnő járatlan útról a jól ismert, ám idáig semmi pozitívummal, maximum talmi örömökkel és rengeteg stresszel járó útért cserébe.

Nem csak Laci szíve és vérkeringése kell, hogy jól működjön, hanem a Manzárd Cafét éltető energiának, a művészetnek, designnak és a kreativitásnak is áramlania kell, hiszen ti azért követtek minket, hogy ezekben a témákban minél több érdekes hírt kapjatok nap mint nap. Nem lehet stagnáló az általános állapot sem Lacinál, sem az oldalainkon, a művészek és designerek által nyújtott szépségre és ebből fakadó éltető energiára Lacinak is, nekem is és szerintem nektek is szükségetek van. Lüktetnie kell az életnek és az energiának mindenhol, úgyhogy szépen lassan, ahogy remélhetőleg Laci is napról napra jobban lesz, újra hozok majd inspiráló témákat (természetesen Laci állapotával kapcsolatos fejleményeket is megírom majd a képhez minden nap).

Talán értitek, hogy miért hoztam elsőként egy horvát street art művész, bizonyos Lonac elképesztően látványos gifitijét, amit egyébként azon a héten publikált Facebookos oldalán, amikor Lacinak is szívinfarktusa volt. Összefoglalja mindazt, amiről szó van az elmúlt napokban, hetekben szóban, írásban, képben, testben és lélekben, művészetben és kreativitásban egyaránt.

Lonac blogját itt, Facebookos profilját pedig itt találjátok.

img_3462.jpg

lonac2.jpg

lonac3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr788381946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása