Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A design a főszereplő - Desigh Hét Budapest 2015

A design a főszereplő - Desigh Hét Budapest 2015

2015. szeptember 25. - Darqo

dhb_fejlec.png

Évről évre egyre jobban várjuk az ősz, hiszen ilyenkor a művészet és a design iránt érdeklődő közönség is megkapja a magáét különböző események, kiállítások, programsorozatok képében. Tegnap délelőtt egy sajtótájékoztató keretén belül például a ma induló 12. Design Hét Budapest tematikáját ismerhettük meg.

Az Iparművészeti Múzeumban rendezett eseményen a frappáns és pont tökéletes hosszúságú beszédek után ráadásként megtekinthettük az idei DHB négy fő alappilléréül szolgáló kiállítást, amelyekről így utólag azt gondoljuk, hogy aki egy hangyányit is érdeklődik a design iránt, annak hülyeség lenne kihagynia! Bizonyítékként sok-sok fotót hoztunk nektek.

dhb_forma01.JPG

A három alappillér, a hazai design szakma legrangosabb elismeréseihez, a Magyar Formatervezési Díjhoz és a Design Management Díjhoz kapcsolódó izgalmas kiállítás, a HOME SWEET HOME című kiállítás, amely elsősorban a hazai designszcéna szereplőinek munkáiból válogat, a Design Hét Budapest idei spanyol díszvendég programjai sorában kiemelt szerepet játszó, Kollektív képzelet – Ibero-amerikai designbiennálé (BID14) bemutató utazó kiállítás, valamint a Tapas spanyol gasztro-design kiállítás, amely inspiráló designtárgyakon keresztül illusztrálja az étel és a design összefonódását.

Magyar Formatervezési Díj 2015

Piacképes kreatív szellemi termékek sora kínál izgalmas körképet az idei Magyar Formatervezési Díj kiállításon.

“Idén a pályázatra beérkezett alkotások mintegy négyötödéről elmondható, hogy szorosabb fogyasztói-tervezői-gazdasági „együtthatás”-ról tanúskodnak. Olyan friss és innovatív design-alkotások jelennek meg a mindennapjainkban, élettereinkben – legyen szó akár otthonainkról, divatról, turisztikáról, közlekedésről vagy a munka világáról –, amelyek a dinamikusan formálódó tervezői és piaci környezetet tükrözik vissza. Sokszínűség és piacorientáltság – ezek a tulajdonságok már igazoltan jellemzik a legfrissebb formatervezési teljesítményeket.” – fogalmaz dr. Bendzsel Miklós, a Magyar Formatervezési Tanács elnöke.

dhb_forma02-2resize.JPG

dhb_forma03-2resize.JPG

dhb_forma04.JPG

dhb_forma05-2resize.JPG

dhb_forma06.JPG

dhb_forma07.JPG

dhb_forma08.JPG

dhb_forma09-2resize.JPG

dhb_forma10.JPG

dhb_forma11-2resize.JPG

dhb_forma12.JPG

HOME SWEET HOME

A tárlat a nagyközönség és a szakma számára egyaránt befogadható, inspiráló módon azt vizsgálja, hogy az utóbbi évek gondolkodásmódját szerte a világon döntő módon meghatározó fogalmak, mint a globalizáció, a technológiai forradalom, a környezetvédelem, a közösségi gazdaság hogyan öltenek testet tárgyakban. Hogyan szivárog be az otthonunkba
a világ, hogyan válik mikrokörnyezetünk
a társadalom tükrévé, és hogyan inspirálják a tervezőket a történelem nagy változásai?

dhb_home01.JPG

dhb_home02-2resize.JPG

dhb_home03-2resize.JPG

dhb_home04.JPG

dhb_home05-2resize.JPG

dhb_home06-2resize.JPG

dhb_home07-2resize.JPG

dhb_home08-2resize.JPG

dhb_home09-2resize.JPG

dhb_home10-2resize.JPG

dhb_home11-2resize.JPG

dhb_home12-2resize.JPG

Kollektív képzelet – Ibero-amerikai designbiennálé (BID14)

A tartalmas kiállítás a kétévente Madridban megrendezésre kerülő Ibero-amerikai Designbiennálé legutóbbi kiadásából nyújt áttekintést. A Budapestre érkező vándorkiállítás mintegy 120 alkotás segítségével kíván metszetet nyújtani; a válogatásban különös hangsúlyt kap a fenntarthatóság, az innováció és a társadalmi tudatosság.

dhb_kollektiv01.JPG

dhb_kollektiv02-2resize.JPG

dhb_kollektiv03.JPG

dhb_kollektiv04.JPG

dhb_kollektiv05-2resize.JPG

dhb_kollektiv06-2resize.JPG

dhb_kollektiv07-2resize.JPG

dhb_kollektiv08.JPG

dhb_kollektiv09-2resize.JPG

dhb_kollektiv10-2resize.JPG

dhb_kollektiv11-2resize.JPG

dhb_kollektiv11-3resize.JPG

dhb_kollektiv12.JPG

dhb_kollektiv13-2resize.JPG

Tapas spanyol gasztro-design

Szintén az Iparművészeti Múzeumban tekinthető meg a Tapas spanyol gasztro-design kiállítás is, mely három fő témakörön – Konyha, Asztal, Étel – keresztül, számos humoros, látványos, ötletes, professzionális designtárgyon keresztül illusztrálja étel és design összefonódását. A tárlat finissage rendezvénye a Design Hét Budapest keretében zajlik.

dhb_tapas01.jpg

dhb_tapas02.jpg

dhb_tapas03.jpg

dhb_tapas04.jpg

A 12. alkalommal megrendezésre kerülő Design Hét Budapest idén szeptember 25. és október 4. között zajlik a többi izgalmas programról (merthogy brutálisan sok van) az esemény hivatalos oldalán informálódhattok tovább. Menjetek ti is designhetelni!

 dhb_zaro.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr307820260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása