Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Tervezd meg álmaid tetőterét, és nyerj hozzá 5 millió forintot!

Tervezd meg álmaid tetőterét, és nyerj hozzá 5 millió forintot!

2015. március 20. - Mocca

palyazzon_tetoterre_es_nyerjen_5_millio_forint_tamoagatast.jpg

Ha azt mondjuk „manzárd”, mi jut elsőre eszetekbe? Nyilván (rossz poén) mi, picit komolyabbra fordítva azonban inkább valami sötét zug, az ott felejtett családi titkokat rejtő... a pókhálóval keresztbe-kasul átszőtt... a nyikorgópadlós, félhomályos padlásszerűség odafent. Vannak házak, ahol meg van ezeknek a blockbusteri kliséknek a helye, zamata... ám ha már egyszer olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy van, miért ne lehetne hasznosítani, életre kelteni, befoglalni? Ebben segítene most elég komoly összeggel egy vállalkozó kedvű háztulajnak a VELUX vállalat pályázata...!

A dán cég designerek számára kiírt nagy sikerű tavalyi, a fény szabályozását újraértelmező árnyékoló koncepció versenyéről itt írtunk. Most a 2014-es versenyhez képest annyi a változás, hogy különösebb szakmai előképzettség nélkül is esélyesként, bárki odaállhat a rajtvonalhoz. A közvetlen életterek újraálmodásához az affinitás mindenkiben kódolva van, ha ehhez némi – akár laikus - kreativitás is társul, gyakorlatilag nyert ügye van.

Pályázatra való felhívás!!!

veluxlogo.jpg

A VELUX Magyarország Kft. 5 millió forinttal támogatja egy családi ház tetőterének lakhatóvá tételét

Egy családi ház üres padlásterének lakhatóvá tétele sok magyar család számára jelenthet gazdaságosabb és egyszerűbb megoldást a lakótér bővítésére, mint nagyobb ház vásárlása vagy a jelenlegi épület alapterületének növelése. A VELUX Magyarország Kft. most számszerű eredményekkel kívánja bizonyítani, hogy mennyivel éri meg jobban a padlást lakóhellyé változtatni, mint más otthon-bővítési megoldást választani. A vállalat ezért is döntött úgy, hogy egy magyar család bevonásával egy családi házban minta tetőtér-beépítést valósít meg.

A projektben részt vevő családot pályázat útján választják ki, amelyre...

mindazon egy vagy több gyermekkel élő családok jelentkezhetnek, akik magyarországi városban, önálló, 1990 előtt épült családi házban élnek, és megfelelnek a pályázat minden követelményének.*

 

*A pályázat feltételeiről részletes tájékoztatást a www.velux.hu weboldalon kaphatnak az érdeklődők.

A pályázatra április 12-ig jelentkezhetnek az érdeklődők. A nyertes családot a zsűri a pályázati dokumentációban elvárt információk és további feltételek alapján választja ki, legkésőbb 2015. április 17-ig. A tetőtér-beépítés megvalósítását a pályázatot kiíró VELUX Magyarország Kft. 5 millió forint felajánlásával támogatja.

A VELUX Magyarország Kft. a padlástér-hasznosítás tervezését és kivitelezését minden egyes fázisban nyomon követi és dokumentálja. Statikus, építész, energiatanúsító, értékbecslő, kivitelező és lakberendező szakemberek bevonásával kívánja feltérképezni a tetőtér kialakításának teljes folyamatát. A cél, hogy összehasonlíthassák a folyamat időigényét, bonyolultságát vagy épp egyszerűségét, valamint költségigényét egy nagyobb ház vásárlásával vagy a meglévő alapterület bővítésével. A cég így választ kaphat továbbá arra a kérdésre is, hogy mennyivel nő a családi ház értéke, ha a padlástér is lakható.

A kivitelezés várhatóan 2015 őszén valósul meg, az eredményeket az elemzések után teszik közzé.

Néhány kedvcsináló, inspiráló „előtte-utána” fotó, hogy miről van szó.

Ilyen volt...

vtvelux-voor-02.jpg

vtvelux-voor-06.jpg

vtvelux-voor-09.jpg

vtvelux-voor-11.jpg

 

és ilyen lett lett

vtvelux-23.jpg

vtvelux-22.jpg

vtvelux-22-.jpg

vtvelux-13.jpg

vtvelux-05.jpg

vtvelux-02.jpg

vtvelux-01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr207286173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása