Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Társadalomkritika megfestett sörös dobozokkal

Társadalomkritika megfestett sörös dobozokkal

2014. június 13. - Darqo

Kim Alsbrooks01.jpg

Kim Alsbrooks amerikai művésznő a 18.–19. századra jellemző, tehetősebbek körében oly népszerű és nem túl állatbarát „vásznakra”, elefántcsont lemezekre festett miniatűr portrék modern változatát készítette el „My White Trash Family” című sorozatában. Mielőtt az állatvédők felhorkannak, a képeken nem ügyesen megmunkált és festett elefántcsont „vásznak” láthatóak, hanem kilapított sörös-és üdítős dobozok.

A Philadelphiában élő festő sétái során gyűjtötte össze a szóban forgó alapanyagokat, amelyekre a korra jellemző stílusban festette rá a portrékat. Nem szereti túlmagyarázni a művészetét, így csak magam következtetek a szűkszavú leírásból arra, hogy a különleges alkotásokkal valószínűleg középső ujjat szeretne mutatni a modern társadalom felé. Hiszen hiába változik a világ, egy valami biztos állandóságot mutat, az önmagukat „felsőkategóriásnak” tartó emberek nemtörődömsége a környezetükkel szemben.

Kim Alsbrooks02.jpg

Kim Alsbrooks03.jpg

Kim Alsbrooks04.jpg

Kim Alsbrooks05.jpg

Kim Alsbrooks06.jpg

Kim Alsbrooks07.jpg

Kim Alsbrooks08.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr686295956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása