Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Színkavalkád újratöltve – IKEA kültéri kollekció 2014 / X

Színkavalkád újratöltve – IKEA kültéri kollekció 2014 / X

2014. május 21. - Darqo

Ikea Outdoor01_resize.jpg

Nem gondoltam volna, hogy idén újra elsüthetem a tavalyi évet végigkísérő poént, miszerint, ha az IKEA sajtótájékoztatóra hív minket, hidegfront árasztja el az országot. Az idei első, kültéri kollekciót bemutató eseményen az Yvette ciklon is tiszteletét tette a szűnni nem akaró esővel és széllel együtt, de ezen már csak röhögni tudtunk két vacogás között. Mint megtudtuk, ilyen egy tipikus svéd nyár, úgyhogy akár úgy is gondolhatunk erre a jelenségre, mint valami finomhangolásra. Az időjárás is szereti az Ikeát.

Ami nagyot dobott még a hangulaton, hogy a tavalyihoz hasonlóan, az idei kültéri kollekció is élénk színekben pompázik, úgyhogy semmi esetre sem nevezhető lehangolónak vagy unalmasnak. Ebben az esős és hideg időben inkább kellemes érzéseket keltettek a szemkápráztató alapszínekben (piros, kék, sárga, zöld) kapható bútorok és kiegészítők, valamint felidézték, hogy bizony bármennyire is a rútabb arcát mutatja az időjárás, azért a nyár hamarosan itt kopogtat majd az ajtón. Lelki szemeim előtt megjelentek az éjszakába nyúló bandázások jóleső képei...

Ikea Outdoor02_resize.jpg

Idén az Ikea energikus és vibrálóan színes kültéri bútorait a kortárs stílusjegyek, a gyerekbarát kivitelezés és a kisebb erkélyekhez méretezés jellemzik. A kollekció darabjait nagyjából már ismerhetitek, leginkább az új színekkel próbálnak meg levenni minket a lábainkról (minket például sikerült). Az egyik nagy kedvenc fotel, az IKEA PS VÅGÖ, az idei kollekcióban az eredeti, klasszikus színek mellett például sárga, piros és kék változatban is kapható.

Ikea Outdoor03_resize.jpg

Ami még külön tetszik, hogy az említett négy alapszínben különböző asztalok, székek, napernyők, fényfüzérek, gyertyák és gyertyatartók, díszpárnák, kaspók, valamint bögrék is kaphatóak, úgyhogy ezek összeválogatásával akár egységes hangulat is teremthető, bár nyilván minden a fantáziánkra van bízva, tehát a színek random párosításával akár eklektikus hangulat is varázsolható.

Ikea Outdoor04_resize.jpg

A sajtótájékoztató abszolút kedvencének választottam a Johanna Jelinek designer által tervezett, keljfeljancsi módjára mindig pozícióba álló, bója alakú, beépített LED-fényforrással rendelkező SOLVINDEN lámpát, amely a fehér mellett piros és kék színben is kapható (erről közvetlenül a szöveg alatt láthattok képet).

A további szövegelés helyett inkább átadlak titeket a képeknek, mert sokkal meggyőzőbben érvelnek az idei kültéri kollekció mellett, mint én. (Az első négy, illetve az utolsó fotót az IKEA készítette, a többi képet mi lőttük Nokia Lumia 1020 készülékekkel.)

Ikea Outdoor05_resize.jpg

Ikea Outdoor06_resize.jpg

Ikea Outdoor07_resize.jpg

Ikea Outdoor08_resize.jpg

Ikea Outdoor09_resize.jpg

Ikea Outdoor10_resize.jpg

Ikea Outdoor11_resize.jpg

Ikea Outdoor12_resize.jpg

Ikea Outdoor13_resize.jpg

Ikea Outdoor14_resize.jpg

Ikea Outdoor15_resize.jpg

Ikea Outdoor16_resize.jpg

Ikea Outdoor17_resize.jpg

Ikea Outdoor18_resize.jpg

Ikea Outdoor19_resize.jpg

Ikea Outdoor20_resize.jpg

Ikea Outdoor21_resize.jpg

Ikea Outdoor22_resize.jpg

Ikea Outdoor23_resize.jpg

Ikea Outdoor24_resize.jpg

Ikea Outdoor25_resize.jpg

Ikea Outdoor26_resize.jpg

Ikea Outdoor27_resize.jpg

Ikea Outdoor28_resize.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr706185139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása