Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Art Market Budapest 2013

Art Market Budapest 2013

2013. november 25. - Darqo

Art Market Budapest 2013.jpg

Tavaly invitáltunk titeket először az Art Market Budapest nemzetközi kortárs művészeti vásárra, az érdeklődők számára pedig jó hírünk van, mert idén újra megrendezésre kerül az esemény, immár harmadik alkalommal. Bár a fő momentum persze a vásár, ahol a különböző galériák, művészeti projektek mutatják be a kortárs művészek munkáit, de a korábbiakhoz hasonlóan az idén november 28-tól egészen december 1-ig tartó eseményt is érdekes programok, izgalmas előadások és beszélgetések, valamint iskolai csoportoknak szervezett múzeumpedagógiai-és gyermekfoglalkozások teszik majd még színesebbé.

 

A 2011-ben létrejött ART MARKET BUDAPEST nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár olyan művészeti kompozíciót mutat be Európa talán legkülönlegesebb kiállítási csarnokaiban, amely bár a legpatinásabb nemzetközi vásárokról ismert kiállítóknak is lehetőséget ad, kiemelten kezeli a máshol talán még nem is látott, a nemzetközi színtéren még fiatal galériákat és művészeket, köztük a jövő épp most feltörekvő sztárjait.

 

A vásár az idei évben annak tartalmai elemei tekintetében is tovább fejlődik, a vásár területe az idei évben a korábbinál is „akciódúsabbá” válik. Az újdonságok közé tartozik, hogy kiemelt szerepet kap például a szobrászat, mint látványos, de sokak számára még kevésbé ismert és gyűjtött műfaj: a sCULTURE néven kialakított program a kiállítóterekben és a Millenáris épületei közötti parkban a szobrászat szerepét igyekszik bemutatni és megerősíteni a kortárs képzőművészetben.

 

Art Market Budapest 2013 02.jpg 

A VISEGRAD4 – A kreativitás régiója kiállítási szekció különleges közép-európai csemege, a V4 jelenlegi magyar elnökségének látványos kulturális diplomáciai eleme, amelynek keretében a kiállítótér külön szegmensében cseh, lengyel, magyar és szlovák galériák színes, magas színvonalú anyaga a művészeti ágak komplexitásán (festmény, fotó, szobor, installáció) keresztül mutatja be a visegrádiak művészeti életét.

 

A vásár idei kiemelt témájához kapcsolódó LA GRANDE MIGRATION program világszínvonalú szakmai esemény, amelynek leglátványosabb eleme a mintegy 20 nemzetközi művész munkásságából válogató nemzetközi kiállítás a Millenáris B épületének emeletén.

 

Art Market Budapest 2013 03.jpg 

Az ART+ projekt a társművészetek bevonásával segít valódi művészeti fesztivállá bővíteni a vásárt, amelynek keretében performanszok, művészeti akciók mutatkoznak be: nemzetközileg ismert New York-i performer fellépése éppúgy része ennek, mint például a helyszíni élő szoborépítés.

 

A vásár napi zárása után pedig érdemes még elidőzni a Millenárison, hiszen a helyszínen kialakított találkozóhely, az AFTER.BAR segít a galériásokkal, művészekkel, gyűjtőkkel közelebbi személyes kapcsolatokat is kialakítani.

 

Az Art Market Budapest 2013 tehát november 28. és december 1. között várja az érdeklődőket a Millenáris Park kiállítási csarnokában és különböző épületeiben (B-C-D épület). Az esemény ingyenes! A programokat errefelé tudjátok átnézni.

 

 

Art Market Budapest 2013 04.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr795649605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása