Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Tervezz és nyerj! - VELUX Nemzetközi Dizájn Díj 2014

Tervezz és nyerj! - VELUX Nemzetközi Dizájn Díj 2014

2013. november 18. - Mocca

Spot1_715x225.jpg

A VELUX Nemzetközi Dizájn Díj 2014 leendő formatervezők innovatív, a fény szabályozását újraértelmező árnyékoló koncepcióinak versenye!


Még december 31-ig lehet regisztrálni a pályázatra, amelyre a tetőn keresztüli bevilágítás és szellőztetés területén több mint 70 év kutatás-fejlesztési tapasztalattal bíró dán VELUX Cégcsoport, felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal rendelkező dizájner-jelöltek jelentkezését várja a világ minden tájáról. Mottó: „ Az ötletek a legfontosabb erőforrások”...



A VELUX Cégcsoport legalább 10 ezer euró összdíjazású, globális dizájn pályázatot hirdet dizájn szakos egyetemi, főiskolai hallgatóknak, hogy az anyagokkal, színekkel és formákkal kísérletezve alkossanak tetősíkablakokra szánt árnyékolókat. A zsűri azokat az előremutató megoldásokat keresi, amelyek újraértelmezik a fényszabályozás fogalmát, és közelebb hozzák a jövőt.



A VELUX Nemzetközi Dizájn Díj 2014-re egyénileg és csapatban is nevezhetnek az érdeklődők október 10. és december 31. között a designaward.velux.com oldalon. A vállalat hazai jelentkezőkre is számít, hiszen a magyar formatervezés és dizájn világszerte elismert, és a pályázat kiváló lehetőséget teremt a fiataloknak arra, hogy egy nemzetközi megmérettetés keretében mutatkozzanak be a nagyközönség előtt.


veluxlogo.jpg

 

A különböző függönyök és árnyékolók a fény szabályozásán túl nem kevésbé szolgálják azt a célt is, hogy segítségükkel a lakásból valódi otthont teremthessünk magunknak. A változó dekorációs igényeket követve az árnyékolóipar is dinamikusan fejlődik, s az elmúlt években – különösen anyaghasználat terén – jelentős előrelépések történtek a tervezésben. Az árnyékolók sokrétű funkcionalitása azonban továbbra is komoly kihívást jelent a dizájnereknek, különösen az egyedi megoldásokat igénylő tetősíkablakok esetében.



A VELUX Cégcsoport ezért is döntött úgy, hogy pályázatának fókuszába e lakás-kiegészítőket állítja. A vállalatnál mindig is kiemelt szerepet kapott az innováció és a kreativitás, elég, ha csak a Karim Rashid alkotta különleges VELUX árnyékoló kollekcióra gondolunk. A díjat a formatervezés és a dizájn inspiratív forrásának szánja a cégcsoport, és azokat az újító megoldásokat keresi, amelyek képesek tényleges minőségi változást hozni a tetőtéri otthonokba.



A pályázat zsűrije nemzetközileg ismert és elismert tervezőkből áll: tagjai közt van Dr. Peter Zec professzor, a Red Dot Díj alapítója, Petra Blaisse, textiltervező és az olasz-dán bútortervező páros, a GamFratesi [Stine Gam, Enrico Fratesi] is, akik a legjobbak kiválasztása során négy szempontot tartanak szem előtt – az innovációt, az életminőségbeli változást, a fenntarthatóságot és nem utolsó sorban a koncepció piaci létjogosultságát.



zsűri.png



Legalább 10 ezer euró sorsáról dönt a zsűri



Az első helyezett 6000 euró, a második helyezett pedig 2500 euró pénzösszegben részesül, és minden beérkezett pályamű bemutatkozhat egy online kiállítás keretében. A versenyzők lehetőséget kapnak továbbá arra is, hogy ötleteiket a pályázat hivatalos Facebook és Twitter oldalán népszerűsítsék, ahol a rajongók által legjobbnak választott koncepció tervezője 1500 euró pénzdíjat nyer. A VELUX Cégcsoport ugyanakkor arra is lehetőséget biztosít, hogy a zsűri további nyerteseket is hirdessen, és így a fiatal tehetségek munkáit további összegekkel ismerje el.





A pályázatra október 10. és december 31. között egyénileg, de akár csapatban is jelentkezhetnek a dizájn szakos egyetemi, főiskolai hallgatók a designaward.velux.com oldalon. A pályaművek beérkezésének határideje 2014. március 31., az ünnepélyes eredményhirdetésre pedig 2014 májusában kerül sor, Koppenhágában.

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr65641338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása