Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egy írtó kék és nagy "barátságos idegen" Grazból

Egy írtó kék és nagy "barátságos idegen" Grazból

2013. május 23. - Mocca

gexl_night_view_02_joanneum.jpg

Minden városnak megvan a maga bálnája. Budapestnek jutott egy hányattatott sorsú Bálna, leánykori nevén CET, meg Zaha Hadid blobja a Szervita térre megálmodott „óriás vizicsiga”, aki megunva a paradigmaváltásra képtelen, önmagát progresszívnek tartó hazai építészszcéna egy szeletének máig visszhangzó sikolyát – villámgyorsan húzta el fővárosunkból a csíkot. Aztán van egy Graznak is, ahogy a helyiek nevezik a „Friendly Alien”...



A stájer főváros 2003-ban átadott új kulturális központját, a Kunsthaus Graz biomorf épületét Sir Peter Cook és Colin Fournier jegyzi. A külső héjon elhelyezett 930 darabból álló fotovoltaikus, számítógép által vezérelt mátrix az építészet és a média-technológia egyedülálló fúziója, a város brutális méretű interaktív képernyője.





Az amorf kék buborék meglepően harmonikusan illeszkedik a kulturális örökség részét képező, védettnek nyilvánított történelmi városközpont évszázados épületei közé. Mára nem csak az egyszerű grazi népek büszkék rá, de a kötelezően szkeptikusok is megbékéltek a „barátságos idegen” látványával.



01_1.jpg

gexl_night_view_02_joanneum.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr895314836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása