Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Virágos iskolai emlékek

Virágos iskolai emlékek

2013. április 22. - Darqo

okurie01_resize.jpg

A 2011-es nagy keletjapán földrengésre, az azt követő szökőárra, a fukusimai nukleáris katasztrófára talán mindenki emlékszik, így talán nem kell külön részletezni az akkor történteket. A borzalmas pusztítás után mindenki a maga módján próbált segíteni. Nakajima Shigetaka festő Tan Yosuke művésszel karöltve például a katasztrófa után, 2011 májusában Onahamába látogatott, hogy egy megható projektben, az úgynevezett Okurie-ban, egy lebontásra ítélt sérült házra készítsenek emlékfestményt.

 

Tan Yosuke, más néven Untangle csaknem két évvel a katasztrófa után, 2013 januárjában visszalátogatott Onahamába, mert levelet kapott Iwaki Sogo High School harmadéves végzős diákjaitól, akik hasonló elven készítettek egy emlékfestményt a szintén lebontásra ítélt középiskolájukra, és szerették volna, ha az eredeti ötlet egyik kitalálója megnézi az alkotásukat és hozzájárul ahhoz, hogy az Okurie projekt részeként tartsák számon azt. Természetesen nem volt kérdés, hogy a hatalmas festmény elnyeri a művész tetszését és megkapja a hozzájárulást! A diákok 27 liternyi festék segítségével hagyták ott kéznyomaikat, hatalmas és virágzó cseresznyefákat festve, őszinte hálájukat és tiszteletüket kifejezve az itt töltött, élményekkel teli diákéveikkel kapcsolatban. A posztban található képek az elkészült alkotást ábrázolják, az első Okurie-t pedig itt nézhetitek meg.

okurie02_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr115230084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása