Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Tilda Swinton alszik. A múzeumban...

Tilda Swinton alszik. A múzeumban...

2013. március 25. - Mocca

Tilda alszik01_resize.jpg

Az előkelő skót családból származó különleges szépségű, utánozhatatlan stílusú színésznő, Tilda Swinton 1995-ben volt először kiállítási tárgy Cornelia Parker „The Maybe” című alkotásában. Ekkor a londoni Serpentine galériában egy héten keresztül napi nyolc órán át aludt, vagy csak tettette az alvást egy üvegvitrinben, miközben az érdeklődők körbejárhatták és megbámulhatták a művészt.

 

Később a római Museo Barracco-ban és Párizsban is megismételték a különleges „előadást”, 8 évnyi tervezgetés után pedig idén a New York-i Museum of Modern Art (MoMA) látogatói nézhetik meg ezt a performanszot. Igaz, ebben az évben csavartak egyet az eredeti ötleten, Tilda előre be nem jelentett időpontokban, a múzeum különböző pontjain fog szundikálni az üveglapok között. Először múlt hétvégén lepte meg a különböző kiállításokon bóklászó embereket, és talán nem meglepő, ha azt mondom, hogy rövid idő alatt vált az egyik legnézettebb kiállítási „darabbá” az édesdeden „alvó” művésznő. Bárcsak elcsípném egyszer ezt a lehetőséget!

Tilda alszik02_resize.jpg

Tilda alszik03_resize.jpg

Tilda alszik04_resize.jpg

via: gothamist

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr565166056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása