Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Lepkeszárnykollázsok egy volt rendőrtől

Lepkeszárnykollázsok egy volt rendőrtől

2013. március 04. - Darqo

Butterfly Wings01_resize.jpg

Vagyim Zarickij csendéletei, tájképei és politikai személyiségekről, híres művészekről készített portréi csak közelről mutatják meg a meglepő valóságot, a művész ugyanis nem festéket használ fel alkotásain a különböző árnyalatok megjelenítéséhez, hanem egy szokatlan anyagot, elhullott lepkék szárnyait. Ez meglehetősen kegyetlenül hangzik, de hozzá kell tenni, a korábban rendőrként dolgozó művész sosem bánt egyetlen élőlényt sem! Tekinthetjük akár az újrahasznosítás egy meglehetősen fura, ám végtelenül látványos módjának is a lepkeszárnykollázsokat.

 

Zarickij gyerekkora óta nagy természetrajongó, állítása szerint mindent hazavitt, ami mozog, aztán később lepkegyűjtő lett belőle, de a művészkedéssel és a gyűjtemény felhasználásával (és kifejezetten a célirányos lepkeszárny gyűjtögetéssel) csak azután kezdett foglalkozni, hogy nyugdíjba vonult. Az elmúlt időszakban több mint 100 alkotás készült, műveivel a csak rövid ideig élő lepkék szépségét szeretné ebben az igen érdekes formában hosszú időre elérhetővé, megcsodálhatóvá tenni az emberek számára...Mindenesetre újszerűbb az elgondolás, mintha a gombostűre tűzögetett példányokat nézegetnénk...

Butterfly Wings02_resize.jpg

Butterfly Wings03_resize.jpg

Butterfly Wings04_resize.jpg

Butterfly Wings05_resize.jpg

Butterfly Wings06.jpg

Butterfly Wings07.jpg

Butterfly Wings08.jpg

Butterfly Wings09.jpg

Butterfly Wings10.jpg

Butterfly Wings11.jpg

Butterfly Wings12.jpg

via: oddity central

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr555115202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása