Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Politikusportré elszíneződő virágokból

Politikusportré elszíneződő virágokból

2013. február 28. - Darqo

Aung San Red01_resize.jpg

Ji Hong, vagyis közismertebb nevén Red, maláj művésznő nem tud mellélőni, legalábbis az elmúlt időszak tapasztalatai alapján egyre biztosabban állíthatom, hogy nálam mindig középre talál az alkotásaival. (A róla szóló korábbi posztjainkat errefelé találjátok.) Most is így történt, amikor végre napvilágot láttak a legújabb alkotásáról készült képek. Ezúttal Ang Szán Szu Csí burmai politikusról készített egy aprólékos és látványos portrét 2 000 darab megfestett szegfűből.

 

Miután Red tavaly decemberben családjával megnézte az Ang Szán Szu Csí életéről és küzdelmeiről szóló Luc Besson-féle The Lady című filmet, elhatározta, hogy mindenképpen kifejezi valamilyen formában a tiszteletét a „demokráciáért és emberi jogokért való erőszakmentes küzdelméért” 1991-ben Nobel-békedíjjal is kitüntetett politikus iránt.

 

Rá jellemző módon egy különleges portrét álmodott meg róla, pontosan 2 000 darab fehér szegfűből rakta ki az arcát. (Azért választotta a virágot, mert a politikus mindig virágot tűz a hajába, amelynek állítólag különleges jelentése van és amelyre az említett film is kitér az egyik jelenetben.) A sziluettportré tulajdonképpen úgy rajzolódott ki a nagy fehérségből, hogy a szegfűket az arc jellegzetes vonásai mentén különböző árnyalatú piros ételszínezékkel töltött kis műanyag poharakban rakta, hogy a virágok az idő múlásával szépen magukba szívják a megfelelő színt. (Azért döntött a piros mellett, mert Ang Szán Szu Csí feláldozta személyes boldogságát a népéért, ez a szín pedig szerelem, szenvedély, az áldozat és a vér jelképe is egyben.) Az árnyalatok körülbelül fél óra leforgása alatt kezdtek megjelenni, a teljes átszíneződés nagyjából 40 órát vett igénybe. Egyszerűen zseniális!

Aung San Red02_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr615106974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása