Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fura szobrok boszorkányokkal fűszerezve

Fura szobrok boszorkányokkal fűszerezve

2013. január 14. - Darqo

philippe handford01_resize.jpg

Tavaly október óta látogatható az a különleges „művészeti ösvény”, ahol nemcsak érdekes installációkat nézegethet az ember, hanem parázhat azon is, hogy akár boszorkányok riogatják majd a jóízű sétálgatás közben. A Pendle Sculpture Trail tulajdonképpen egy egyedi szobrászati kiállítás, amely azon a helyszínen kerül megrendezésre, ahová Anglia egyik leghíresebb boszorkányhistóriája is köthető.

 

„1612-ben egy tucat asszonyt fogtak perbe, akiket 10 ember meggyilkolásával vádoltak. Tíz asszonyt 1612. augusztus 20-án akasztottak fel Lancasterben, az egyik vádlott, Elisabeth Sowthern a börtönben hunyt el, Jennet Prestont pedig szülővárosában Yorkban végeztek ki.”

 

2012-ben volt a 400. évfordulója, a Lancashire-i boszorkányper tárgyalásának. Philippe Handford művész, a Pendle Sculpture Trail ötletének kitalálója a közismertebb nevükön csak pendle-i boszorkányoknak hívott asszonyok történetét is felelevenítve álmodta meg a különleges hangulatú, érdekes szobrokkal tűzdelt kiállítást az Aitken Wood közelében, a Pendle területén megrendezett sokszínű programáradat részeként. A négy művész által kőből, fából és fémből készített alkotások leglátványosabb darabja talán a képeken is látható kissé Dalí-s/szürreális kidöntött fa.

philippe handford02_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr285008867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása