Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Felébredt egy 150 éves víztorony - Lambeth Workhouse Water Tower, Renfrew Road, London

Felébredt egy 150 éves víztorony - Lambeth Workhouse Water Tower, Renfrew Road, London

2012. november 30. - Mocca

leighosbornewatertowerapt1.jpeg

Észak-London Kennington városrészében [SE11], a Renfrew Road-on áll egy 150 éves velencei gótikus stílusban épült víztorony, melyet két új tulajdonosa, Leigh Osborne és Graham Voce egy minden igényt kielégítő modern élettérré alakított át. A megható bátorsággal megáldott urak kemény fába vágták a fejszéjüket.




Nagyobb térképre váltás



Már a kezdés sem volt könnyen emészthető. A magára hagyott, üresen álló épületben az első terepfelmérés alkalmával - nem derült ki, hogy egyenként lettek-e megszámolva -, 6000 galambtetemet, továbbá az általuk termelt kb. 11 tonnányi ürülékhegyet találtak, de komoly, inkább már statikai fejtörést okozott az 1877-ben emelt, saját korában mérföldkőnek számító Lambeth Workhouse Water Tower tetején ékeskedő kontyolt cserépsipkás hatalmas vastartály is.



old water tower before.jpg



Az ambiciózus tervek alapján négy éven át tartó munkálatok eredménye egy formabontó, üvegkocka nappalit is körbeölelő kilenc emeletes, négy hálószobás fény klaszter, koronaként egy 360 fokos panorámát nyújtó „visual room”-mal.



The-Water-Tower-Transformation.jpg

000.jpg

10.jpg

09.jpg

07.jpg

08.jpg

06.jpg

04.jpg

05.jpg

0001.jpg02.jpg

leighosbornewatertowerapt1.jpeg

via: 1st option.net, britishlistedbuildings.co.uk, mymodernmet.com

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr844939685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása