Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egyre zöldebb a Sony (X)

Egyre zöldebb a Sony (X)

2012. november 29. - Darqo

Sony Greenpeace_resize.jpg

A Sony azon kevesek közé tartozik idehaza, akik odafigyelnek a bloggerekre, és mivel szeretnek minket, mi is szeretjük őket! A Manzárd Café rendszeres olvasói már tudják, hogy környezetvédelem kiemelten fontos szerephez jut a blog életében, így a nem is olyan régen postaládánkban landoló sajtóanyag külön felkeltette az érdeklődésünket. Nagy pacsi a cégnek, hogy egy ilyen illusztris társaságban a 8. helyet szerezték meg a Greenpeace elektronikai cégek környezettudatosságát vizsgáló felmérésén.

 

Bár számos területen már a 2015-re előirányzott célkitűzéseket is elérte, a japán vállalat ez évben mégis lecsúszott az élről. Az egyre szigorodó követelményeket figyelembe véve azonban tovább folytatja környezettudatos energiapolitikáját.

 

A károsanyag-kibocsátások csökkentésében a Sony jól felépített stratégiát követ. Ennek köszönhetően már 2012-ben teljesítette vállalását, amely szerint 2015 végére 30%-kal csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. Új célja az energiahatékonyság és a megújuló energia használatának növelése, mely utóbbi jelenleg a teljes villamosenergia-felhasználásának 10 %-át adja.

 

Az energiahatékonyság terén a japán vállalat termékei kiemelkedően teljesítettek, annak köszönhetően, hogy az összes Sony tévé megfelelt, vagy esetenként túlteljesítette a legújabb Energy Star szabvány követelményeit. A vállalat éves szinten közel 8 500 tonna műanyagot hasznosít újra, és tovább folytatja 2015 végére kitűzött célját, miszerint a gyártáshoz szükséges olajalapú műanyag felhasználását 5%-kal csökkenti.

 

A fenntartható működés tekintetében a Sony szintén javuló tendenciát mutatott az előző évhez képest, ráadásként az erdők védelmére kialakított egy globális papírbeszerzési politikát. A vállalat felfedte a termékeihez használt ásványokat és azok beszerzési forrásait is, és törekszik arra, hogy a későbbiekben ezekből kevesebbre legyen szüksége. Mindezek mellett betartja India új, az elektronikus hulladékra vonatkozó szabályát, és tovább folytatja a Sony Ericsson mobiltelefonok újrahasznosítási programját is.

 

A Greenpeace elektronikai cégek környezettudatosságát vizsgáló felméréséről részletesebb információ ezen a linken érhető el.

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr264938267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása