Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Oszmán bej  élni Fótliget? - Villa D // DÉR Architect

Oszmán bej élni Fótliget? - Villa D // DÉR Architect

2012. november 09. - Mocca

villa d 03.jpg

Fótligetiek! Kérünk, jelezzetek már vissza egy komment, ne adj isten fotó formájában, hogy jók az információink, miszerint arra felétek, valahol a Tündér utca – Csodaszarvas utca által határolt sarokparcellán valóban ott áll e a felettébb pazar épület, mely leginkább egy itt ragadt Oszmán bej 21. századi palotájára hasonlít…!



Projekt:



Török megrendelő, magyar helyszín, török ízlés, magyar építész. A geometrikus szerkesztés, mely alaprajzi, tömeg-és részletképzési vonalainkat vezette, látens módodon idézi azt a kultúrát melyből az építtető érkezett.



A tervezési terület a Tündér utca és a Csodaszarvas utca sarka. A szabálytalan utcafronti telekhatár vonal a telken lévő kiserdő vonalát követi. A telket az egykori járőrárok szeli keresztbe teljes szélességben északnyugat- délkelet irányban. A tervezett egylakásos villaépület a telek észak nyugati sarkába került, a 10m-es előkert és 5m-es oldalkert vonalának találkozásába. Így a déli oldalon maximális kertkihasználást biztosítunk.



Az épület telepítése, kialakítása alkalmazkodik a meglévő növényzethez és terepviszonyokhoz. A két utca sarkán jutunk be a telekre, a kis erdőn áthaladva közelíthetjük meg az épületet. Telken belül vendégparkolót és fedett nyitott kocsi-beállót terveztünk. Az épület „beleül” a meglévő árokba, a kert tereprendezése követi a jelenlegi terepvonalakat.






Fótliget

Tervezés: 2007.

Generáltervező: DÉR - Építőművész Kft.

Felelős tervező: Répás Ferenc DLA

Építész, belsőéptész munkatárs: Dobó Krisztina, Sziray Zsófi

Épszerk: Schreiber Gábor

Statika: Marót Balázs

Gépészet: Pavlics Károly

Elektromos: Kovács Zsuzsa

Kivitelezés: 2008.

Alapterület: 730 m2

Bonyolítás: Czetl Gábor

Fotó: Bujnovszky Tamás, RF






villa d 07.jpg

villa d 04.jpg

villa d 05.jpg

villa d 06.jpg

villa d 08.jpg

villa d 09.jpg

villa d 10.jpg

villa d 11.jpg

villa d 13.jpg

villa d 14.jpg

villa d 15.jpg

villa d 16.jpg

villa d 18.jpg

villa d 19.jpg

villa d 01.jpg

villa d 20.jpg

villa d 03.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr724898919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása