Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Kukkolófotel, ami a csúnyádat nézegeti...

Kukkolófotel, ami a csúnyádat nézegeti...

2012. október 12. - Darqo

fiona roberts01_resize.jpg

Többek között. Merthogy nem csak a csúnyádat, hanem mindenedet nézegeti. De azt már nyilván magatok is észrevehettétek, hogy a vörös bársonyba bizony sok-sok műanyag szemgolyót ágyazott a készítő. Teszteljünk! Tegye gyorsan fel a kezét az, aki soha az életében nem leselkedett, kukkolt (hallgatózott) lélegzetvisszafojtva, a csendes homályba burkolózva! Nah, ugye, hogy nem tobzódnak a magasban a kezek...

 

Az ötlet nem tudom, hogy honnan jött. Talán az exhibicionistáknak készült, esetleg szembesíteni szeretne minket, hogy a leskelődés csak addig jó, ameddig nem minket kukkolnak? A lényeg, hogy szó szerint és átvitt értelemben is figyelemfelkeltő Fiona Roberts, ausztrál művész, designer alkotása, az egyértelműen csak Scopophilia-nak nevezett kukkolófotel. (A szkopofíliáról bővebben itt.)

 

A mindig meglepő, vágy és az undor között egyensúlyozó alkotásairól ismert, zavarról, érzelmi kivetítésekről, váltakozó hozzáállásunkról, félelmeinkről, fóbiáinkról és a paranoiáról előszeretettel beszélő művésznő 2011-ben készítette el a képeken látható furaságot. Belőletek milyen érzéseket vált ki?

fiona roberts02.jpg

fiona roberts03_resize.jpg

fiona roberts04_resize.jpg

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr614828653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása