Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egy szambasztikusan chill kecó São Paulo-ból - V4 House

Egy szambasztikusan chill kecó São Paulo-ból - V4 House

2012. augusztus 07. - Mocca

Marcio Kogan, a világ egyik legelismertebb minimalista építésztervezője 1953-ban, a brazíliai São Paulo-ban született. 1976-ban a Mackenzie Építészeti és Urbanisztikai Egyetemen diplomázott, és már ekkor érezhető volt kibontakozóban lévő, utánozhatatlanul sajátságos stílusa. Sokkoló kifinomultság, tökéletes harmónia és egyensúly, nagyra értékelt formai egyszerűség jellemzi építészetét. Óvatos tisztelettel méri fel leendő épületei környezetét, hogy azután abban a tökéletes összhangban alkothassa meg azokat, ahol minden egyes részlet és arány aprólékos precizitással kidolgozott és hibátlan.

 

Az 1980-as évek elején megalakította STUDIO MK27 nevű építészirodáját, amiben ma összesen 14 építész dolgozik a világ minden tájáról, és amit Brazília egyik legjobb építészeti cégeként jegyez a világ.

 

Mint sok más projektje, a V4 ház is az egyszerűséget, kényelmet és az egyszerű anyagok kombinációját részesíti előnyben. A ház szerkezete fából és monolit-habarcs blokkokból épül fel, arányosan vegyítve üveggel és persze betonnal. A védjegyének is tekinthető  - Kogan minimalista stílusra jellemző - hatalmas, nyitott terek és a külső, belső részek harmonikus összemosása teszi ezt az épületét is kényelmessé és természetesen élhetővé.

 

Végezetül, e stílushoz fenntartásokkal közelítőknek - még véleményalkotás előtt - mindenképpen ajánlom: vessenek egy pillantást arra, ahogy Kogan a fa felületek, a színes kiegészítők és a kőfalak brazil ritmusú játékával hogyan enyhíti a stílus kritikusai által ellenérvként rendszeresen felhozott leminősítő jelzőt: hideg! Szerintünk nem az, sőt! Egyszerűen szambasztikus... :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr144700066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása