Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ionhajtűre, esetleg startup-ra? Tök mindegy! A lényeg: hogy gyűjts...!

Ionhajtűre, esetleg startup-ra? Tök mindegy! A lényeg: hogy gyűjts...!

2012. július 04. - Mocca

Egy jó ötlettel, plusz nagy lelkesedéssel, de annál kevesebb indulótőkével rendelkező világmegváltók kincsesbányája is lehet az egyik legfiatalabb internetes jelenség, a közösségi finanszírozás [crowdfunding]. Az államokban három éve e célra elindított Kickstarter volt az első, és létjogosultságára mi sem jobb bizonyíték, minthogy ez idő alatt több mint 15 ezer projekt támogatásához gyűjtött sikerrel pénzt. Ugyan nemrégiben napvilágot látott egy statisztika, mely szerint az ötletek közel fele [44%] sajnos az is marad, magyarul befuccsol, ennek ellenére a Kickstarter él és virul, sőt – dejó hír ez – nemrégiben szaporodott is...

 

Mégpedig itthon! A kreatív, ám forráshiánnyal szembesülni kénytelen hazai ötletgazdák ugyanis idén év elejétől nem is egy, de rögtön két KS klón platformot is birtokukba vehettek, hiszen alig némi fáziskéséssel, szinte egy időben startoltak el az Indulj.be, valamint a Kezdheted.hu című oldalak, ahol az eredetivel gyakorlatilag megegyező rendszerben és feltételekkel lehet kezdeni a zségyűjtést.

Update 2017.12.19.: Azóta megszűntek az említett oldalak, hasonlót találtok viszont a Creative Selector és az Adjuk Össze oldalakon.

 

 

A skála pedig a startup-tól akár egy bögréig terjedően széles. Álljon itt bátorításként egy Kikckstarter-en talált ötlet, a lebegő bögre [The Floating mug] példája, melyet az itthon is kapható banánlógató inspirált, és amelyre néhány nap leforgása alatt – 27 nappal a támogatási időszak lejárta előtt !!! – jött össze a megvalósításához szükséges összeg...! Bővebb információt itt találtok róla.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr414629169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása