Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Zokniportré Red-től

Zokniportré Red-től

2012. április 25. - Darqo

Ismét itt van Red, a maláj művésznő, akit tulajdonképpen Ji Hong-nak hívnak, és akiről már kétszer is írtunk, mert jóleső mosolygással vegyes ámulat kerít hatalmába minden egyes alkotása láttán. Tudjátok, ő az, aki szeret festeni, csak nem ecsettel, hanem mondjuk kosárlabdával, meg kávéscsészével. Nos, most ráadásul nem is festett, hanem portrét szobrászkodott 750 pár zokni segítségével.

 

Red ezúttal úgy döntött, hogy Zhang Yimou kínai filmrendező előtt fog tisztelegni egy nagyszabású monokróm portré létrehozásával, zoknikból. A három hetes fáradhatatlan munka során bambuszrudakra aggatta a megfelelő árnyalatú zoknikat, míg végül elnyerte végső kinézetét a fura, ám látványos installáció, egyik kedvenc rendezőjéről.

 

És hogy honnan az ötlet? Egyrészt egyik sanghaji sétája alkalmával meglepte a művésznőt, hogy rálátott egy hagyományőrző szeletére a nagy és nyüzsgő városnak, amikor betévedt az az egyik sikátorban, ahol rengeteg bambuszrúdon száradó ruha fogadta őt. Másrészt, ugyanebben a pillanatban bevillant az agyába, hogy Zhang Yimou, az egyik kedvenc rendezője rendszeresen használja filmjeiben (és a 2008-as Pekingi Olimpia nyitóműsorában is) a bambuszrudat, mint motívumot. A portré ötlete ezzel meg is született. Hogy miért csak zoknik kerültek a rudakra? Mert kisebbek, könnyebben kezelhetőek, és sokkal költséghatékonyabb volt a felhasználásuk a többi ruhánál. Kíváncsian várom, hogy Red mivel jelentkezik legközelebb!

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr874463634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása