Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Mutáns pázsit Madridban

Mutáns pázsit Madridban

2012. április 13. - Darqo

A Luzinterruptus művészduó tagjai ismét Madrid utcáin garázdálkodtak, és ezúttal a fényszennyezés káros hatásaira hívták fel a figyelmünket. Állításuk szerint Madridban minden megtalálható ami a környezetszennyezés fogalmába beletartozhat. (Még ha ez csak Madridra lenne igaz...) Ezek közül pedig a legnyilvánvalóbb a fényszennyezés, olyannyira hogy az éjszakai madridi égbolton nemhogy a Tejutat nem lehet látni, de csillagokat is csak elvétve. Még ha ez csak Madridra lenne igaz...velünk ellentétben azonban Spanyolországban ott van ez a két névtelen kreatív fiatal, akik a maguk módján, mégis hatásosan kívánják felrázni az embereket.

 

Egy olyan időszakban, amikor az Európai Unió egyre óvatosabb a környezetszennyezés körül felmerülő kérdésekkel kapcsolatban, meglepőnek tartják, hogy náluk a Madridi Városi Tanács Környezetvédelmi Tanszéke például pár évvel ezelőtt a gyógyszertárak megvilágítását sokkal erősebbre változtatta. Gondolhatnánk, hogy ez csak egy piszlicsáré dolog, de mint tudjuk, az ördög a részletekben rejtőzik.

 

Annyira erős a figyelemfelkeltő fényáradat, hogy a gyógyszertárak környezete is természetellenes mély és élénk zöld színűvé változik. Ők pedig a városi zöld területek növelésére vonatkozó igények kielégítését nem ilyen formában képzelték el. Reflektálva a műanyag hangulatra, három belvárosi területen hasonló színben fénylő botokat helyeztek ki pár órára, hogy a műpázsittal jelezzék felénk, a nem túl távoli jövőben hasonló környezet vehet minket körbe, ha nem figyelünk egy kicsit jobban a valós igényeinkre...

 


 

Már biztos hallottad, hogy a Manzárd egy európai blogger-versenyben vesz részt.

 

- mai versenyposztomra itt tudtok szavazni.

- Minden korábbi posztunkra "Laci & Tibi" név alatt a "szív" vagy a "vote" gomb megnyomásával ezen az oldalon tudtok szavazni.

 

Kérünk titeket, hogy dobjatok egy szavazatot, és a boldogságtól fülig fog érni a szánk! Köszönjük! ;)

 


 

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr654373708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása