Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egy 800 éves skót kastély egészen egyedi freskói - Kelburn Castle

Egy 800 éves skót kastély egészen egyedi freskói - Kelburn Castle

2012. február 14. - Mocca

Ma ráhajoltunk rendesen a különleges épületekre, és ha már a véletlen folytán ez lett a nap tematikája, akkor használjuk ki az alkalmat és egy másik, nem kevésbé izgalmas építmény miatt keverjünk át Skóciába. Egészen pontosan Glasgow-tól alig ötven kilométerre nyugatra, ahol az ország egyik legrégebbi, természetesen kísértetekkel zsúfolt várkastélya, Kelburn Castle áll...

 

...A Hódító Vilmos egyenesági leszármazottjai – ezt állítólag nemesi oklevelek pergamenjei is bizonyítják - a de Boyvilles [Boyle] család a 13. század óta birtokolja a kastélyt, melynek állaga az évszázadok alatt igen rossz állapotba került. Néhány évvel ezelőtt aztán az ősi főnemesi família ma is itt élő sarjai úgy döntöttek, eljött az ideje egy komolyabb felújításnak.

 

Közben a terveken azonban egy cseppet változtatni kellett, mert váratlanul betoppant a világ tíz legjobbjának tartott graffitise közül néhány fura fickó [OS GEMEOS egyik korábbi munkájáról itt olvashatsz] a képtelen ötlettel: ők ezekre az évszázados falakra márpedig igényt tartanak, legalábbis egy részükre.

 

 

 

Egyeztetések sora, majd engedélyek beszerzése következett. Még a Historic Scotland sem látta akadályát a dolognak és 2007-ben elkészült a világ egyik legelképesztőbb falfestménye.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr764104562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása