Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Tetőtől talpig katicabogár

Tetőtől talpig katicabogár

2012. február 09. - Darqo

Fülöp Gábor szobrászművész 1981-ben született Mátészalkán. 2008-ban diplomázott a Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán, 2009-ben a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány neki ítélte a Kogart-díjat, korábban pedig Ludwig- és Székely Bertalan-ösztöndíjat is nyert, munkáit elnézve nem véletlenül.

 

A szinte kizárólag fával dolgozó, ennek technikai és műfaji határait feszegető fiatal művész fő témái közé leginkább az emberi alakok, elvont tartalmak tartoznak. Munkájában kiemelt szerep jut a szobrok felületének, amellyel a külvilággal érintkeznek, és amely felépíti vagy éppen elrejti a valóságot a néző elől. Érdekes és különleges alkotásai közül engem most a 2010-ben készült, tetőtől talpig aprólékosan megmunkált, festett katicabogarakkal bevont női alak fogott meg.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr444050748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása