Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ha köll egy kuúl bubigyár karácsonyra - JÁTÉK /X/

Ha köll egy kuúl bubigyár karácsonyra - JÁTÉK /X/

2011. december 09. - Mocca

Az elmúlt napokban többen kérdezték fb falunkon, tervezünk-e valami nagy karácsonyi meglepit? Nos, ahogy a hét elején már ígértük, a válaszunk igen! Egyik legjobb barátunk, Benedek blogján alig két napja ért véget egy játék. Ott ez már befejeződött, de csak azért, hogy itt és most a Manzárdon folytatódjon a bubibuli! Szolgálati közleményben csak annyit: saját jól felfogott érdek miatt, figyelmesen olvasd végig a posztot, mert a játékban részt venni azok tudnak, akik az egy szem kérdésre a sorok között jól elrejtett helyes választ visszaküldik! Van még egy apró feltétel, erről picivel majd lejjebb!

 

Előtte azonban két nyúlfarknyi tanmese:

 

Az egyik: szóval, a mentsük meg a kutyákat, bálnákat, jegesmackókat stb. kampányok ellen morgolódó delikvensek mellett van két másik dolog is, ami miatt annyira jól esne már egyszer úgy izomból jól orrba pöckölni némelyik embertársamat. Az olyanokat például, akik egy emberes három-négy fogásos kaja után, a természet parancsának engedelmeskedve a mélyről feltörő gyomorsóhaj, nem annyira szofisztikált verzsönben, a büfögés hallatán finnyásan, eltorzult arccal sziszegik ki fogaik közül: tahó!

WTF? Persze, az ember próbál disztingválni, olykor azonban, minden erőfeszítés ellenére bizony kicsusszan. Na és? Akkor mi van? De! Mennyire képmutatóak, főleg szánalmasak már az ilyenek? Üzenem: ti tartsátok csak nyugodtan bent – fő a jó modor az imidzs, meg az etikett –, oszt a bélgyógyász meg majd kisakkozza, hogy is volt eredetileg!

Bátran ki merem jelenteni: büfögni egyszerűen egészséges! Jó a bendőnek, testnek és olykor még a léleknek is. Sőt! Egyes esetekben még az orrodat is „tisztíccsa”. Aki tud ellenérvet felhozni, azzal trappolok egy szigetkört a Margiton. Aki nem, annak viszont csitt! Bioszból egyes, és leülhet!

 

A másik, konkrét tapasztalat két apró malac szememmel szkennelve: negyven fok, kiccsalád piknikezik vízparton. Pléden Anya ebédet oszt. Persze hűtőtáskából bubis PET palack is előkerül. Kisebbik lurkó fészkelődik negyed órája. Anya ingerülten: egyél, mert különben nincs fürdés. Gyerek majszol tovább, majd hirtelen felpattan és a három méterre lévő nádasban eltűnik. Alig egy perc múlva – Apával bajtársias összekacsintás –, vigyorogva elő. Anya: hát ezt látod tőlünk? Ma nincs több fürdés! Gyerek jogos hisztiben tör ki, Anya pedig a közben kiürült palackot – persze alapos terepszemle után – szemrebbenés nélkül küldi vissza oda, ahol öt perce még a büdöskölök rosszalkodott. Eléggé kínos, nem? Gratulálunk kedves Anyuka! Gyereknevelésből és környezettudatosságból ez is szeka! Na csüccs!

 

 

Perszonális konklúziók?

1. Ha hív a természet, ellen ne állj, főleg ne buta modorosságból!

2. Ha hív a természet, ne élj vissza vele, inkább óvd a környezeted ösztönből, már amíg van mit!

 

A két példa persze nem a kósza véletlen műve, és úgy gondoljuk, az átfedés mostanra mindenki előtt világossá is vált. Természetesen nem más, mint a csúnyán környezetszennyező PET palackos savas/nem savas kontra klasszik szódavíz a téma. Ti amúgy szeretitek a szódát? Mert mi oda meg vissza vagyunk érte!

 

Ám, azt például tudtátok-e, hogy:

Napjainkban közel 1 milliárd ember nem jut tiszta, biztonságos ivóvízhez. Ráadásul világszerte minden negyedik, öt év alatti gyermek halálát valamilyen vízzel kapcsolatos megbetegedés okozza. Pedig a tiszta víz életünk nélkülözhetetlen eleme. Ezért a SodaStream, az eredeti szódagépek gyártója, a The Water Project alapítvánnyal közösen elindította a „One to One” elnevezésű kampányt, melynek keretében biztonságos és tiszta vizet nyújtó kutakat építenek a fejlődő országokban. A vállalat minden eladott készülék után, 1 amerikai dollárral támogatja a The Water Project alapítványt, aki a befolyt összegből nyugat-kenyai általános-és középiskolákban épít ivókutakat. Minden egyes befolyt amerikai dollár egy kenyai ember éves ivóvízellátását fedezi. Ráadásul a kutak megfelelő karbantartás mellett, akár 10 évig is üzemelhetnek.

 

És azt, hogy:

Éves szinten a világon több mint 140 milliárd műanyag palackot nem hasznosítunk újra. A SodaStream, otthoni szódagépeivel és az akár három évig is használható palackjaival környezetbarát alternatívát nyújt a műanyag palackokkal szemben. Magyarországon évente mintegy 1,5 milliárd PET palack kerül – jobb esetben – a szemetes kosarakba. Ezeknek mindössze 15 százaléka kerül a szelektív hulladékgyűjtő rendszerbe és csupán 7-8 százalékukat hasznosítjuk újra. Európai szinten a legyártott műanyag palackok közel fele nem kerül újrahasznosításra.

A SodaStream otthoni szódagépeinek felhasználói 2009 óta eddig több mint 1,3 milliárd műanyag flaskától óvták meg a világot. Egy háztartás ugyanis közel 2000 darab PET palack gyártását és felhasználását spórolhatja meg, ha szódagépet használ, hiszen a készülékekhez tartozó szénsavasító palack élettartama közel 3 év.

Egy szénsavasító patronnal 60-80 liter szódát állíthatunk elő, ami nagyjából 50 palack ásványvíznek, vagy üdítőnek felel meg. És míg a szénsavas víz palackját kidobjuk miután kiürült, addig a patron újratölthető. Szódagépek használatával ráadásul nem kell többé hazacipelni a nehéz vizes vagy üdítős palackokat, és többé nem okoz gondod az üres üvegek tárolása sem. A PET palackok ideje végérvényesen lejárt!

Itt az ideje tehát zöldre és szódára váltani! És ezt most megteheted velünk is!

 

J Á T É K !

 

Semmi mást nem kell tenned, mint: JÁTSZANI a SodaStream és a Manzárd Café közös ünnepi játékán, hogy NYERJ egy nem mindennapi (reméljük, hamarosan az lesz) családi ajándékot a karácsonyfa alá!

 

A játék rendkívül egyszerű menete a következő:

 

  • 1. Menj gyorsan a SodaStream Facebook oldalára és jól szeretgesd meg őket, azaz lájkold az oldalt! [FONTOS: ez a játékban való részvétel egyik feltétele!]

  • 2. A posztban olvasott információk alapján [mi szóltunk!] írd meg nekünk az egyetlen helyes választ a Manzárd Café Facebookos oldalán megtalálható alkalmazáson keresztül! A kérdésre kizárólag az applikációban válaszolhatsz, és mindenki egy helyes válasszal játszik! Bonyi? Dehogy! Ide kell kattintani a kérdéshez!

  • 3. Oszd meg az ismerőseiddel ezt a bejegyzést, hogy minél több emberhez eljuthasson a játék híre!

 


A játék a bejegyzés megjelenésének időpontjától, azaz 2011. december 09-től [péntek] egészen 2011. december 15-én [csütörtök] 18.00 óráig tart!


 

És, hogy miért érdemes tömegesen teleportálnátok magatokat a játékba? Mert vannak szuper nyeremények, egyből három is!

 

- Az első szerencsés a letisztult formavilágú SodaStream GENESIS TITAN/SILVER típusú gép + 1 db műanyag szénsavasító palack (1 db kupak) +1 db CO2 patron és 3 db Natural for Kids szörp boldog tulajdonosa lesz.

Apropó! A SodaStream kifejezetten a gyerekek számára fejlesztette ki a Natural for Kids szörpöket, ahol a több mint 30 különféle ízesítésű finomság mindenféle színezék, és tartósítószer, 3 pedig édesítőszer felhasználása nélkül készül, és ezen felül hozzáadott C-Vitamint tartalmaznak. Egy flakon [750ml] szörpesszenciából 18 liter szénsavas üdítőital készíthető. Eléggé pénztárcakímélő megoldásnak tűnik. :)

 

 

- Második nyertesünknek egy digitális kijelzővel is ellátott SodaStream FIZZ RED típusú gép + 1 db műanyag szénsavasító palack (1 db kupak) + 1 db CO2 patron és 3 db Natural for Kids szörp a karácsonyi ajándéka.

- A harmadik nyertesnek pedig a cég csúcskategóriás masinája, egy SodaStream PENGUIN típusú gép + 2 db üveg kancsó (2 db kupak) +1 db CO2 patron + 3 db Natural for Kids szörp a nyereménye!

A készülékek amellett, hogy egyedi dizájnjukkal feldobják a konyha hangulatát, rendkívül praktikusak is, hiszen egy mozdulattal készíthetsz velük otthon, tiszta csapvízből szódát. :)

 

Tehát, még egyszer, emlékeztetőül a feladatok:

 

- legyél tagja a SodaStream Facebook oldalának,

- a Manzárd Café Facebookos alkalmazásán keresztül válaszolj a kérdésre,

- valamint oszd meg ismerőseiddel ezt a bejegyzést, hogy minél több emberhez eljuthasson a játék híre!

 

A hozzánk beérkezett email címeket semmire nem használjuk fel, azokat a sorsolás után törüljük! A nyertesek a nyereményeket postai úton fogják megkapni.

 

Végül, de nem utolsó sorban köszönetet szeretnénk mondani az ANTAVO csapatának a sok segítségért [ha bárki szeretne kipróbálni egy a mostanihoz hasonló Facebookos kampányt, örömmel várják a teszt-jelentkezőket], hogy a játék a Facebookon applikáción keresztül tudjon zajlani.

 

AZ ERŐ LEGYEN VELETEK! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr943449109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása