Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

4 és fél tonnás nyúl a repülőtéren

4 és fél tonnás nyúl a repülőtéren

2011. november 21. - Darqo

Az tiszta sor, hogy a nyúl a termékenység, bujaság, vérbőség szimbóluma, de hogy pontosan miért használják a művészek előszeretettel, ráadásul mindig változatos helyszíneken és gigantikus méretben, azon sajnos még gondolkodnom kell egy kicsit. Pusztán az adott helyszín (minden értelemben vett) forgalmának növelése túl egyszerű válasznak tűnik. Ráadásul jelen esetben egy repülőtérről van szó. Lawrence Argent amerikai művész 17 méter hosszú, több mint 4 és fél tonnás, alumíniumból készített piros nyulát ugyanis éppen egy repülőtéri terminálban állította ki.

 

A Denverben élő és dolgozó művész egyébként a gigászi szobrairól híres, úgyhogy nála éppen nem tűnik furcsának egy ilyen méretű alkotás elkészítése, de a nyúl azért mégis csak érdekes. Egy repülőtéren. Nyúl. Érdekes, még akkor is, ha Argent ezt az egészet a „valami kívülről ugorjon be az épületbe, az ötlet csak ennyi volt” kijelentéssel szeretné elmismásolni. A Sacramento International Airport új termináljában felfüggesztett Leap című óriás, piros, alumíniumból készült nyúl léte nem szól másról. Csak úgy van. Há'persze. Szép, bár nem szívesen sétálgatnék alatta...

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr983382381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása